Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че разбира притесненията

...
Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк заяви, че разбира притесненията
Коментари Харесай

Капитанът на Ливърпул: Разбирам притесненията на феновете

Капитанът на Ливърпул Върджил ван Дайк съобщи, че схваща терзанията на хората поради неналичието на прехвърляния преди новия сезон във Висшата лига и прикани съотборниците си да създадат крачка напред след напускането на някои основни играчи.

32-годишният бранител, който е капитан и на националния тим на Нидерландия, размени Джордан Хендерсън на тази позиция при мърсисайдци, защото полузащитникът завърши 12-годишния си престой в Ливърпул и подписа със саудитския Ал Етифак през предишния месец.

Общо 6 съществени футболисти се разделиха с британския клуб. Хендерсън и Фабиньо се насочиха към Саудитска Арабия, а Алекс Окслейд-Чембърлейн, Джеймс Милнър, Наби Кейта и Роберто Фирмино напуснаха със свободни прехвърляния.

Три дни преди старта на новия сезон броят на пристигналите не се приближава до броя на напусналите, а Алексис Мак Алистър и Доминик Собослай остават единствените двама играчи, които Ливърпул притегли през лятото.

„ Определено го разбирам ненапълно, само че аз не съм отрицателен човек. Очевидно, когато доста футболисти напущат, когато капитанът напуща, както и вицекапитанът, а сега имаме единствено двама новопривлечени и поради метода, по който играем и позволяваме голове, това не е добре, тъй че разбирам терзанията на някои хора ", разяснява Ван Дайк, който носи екипа на Ливърпул от 2018 година, когато дойде от Саутхямптън.

" Да забележим дали няма да дойдат още играчи и тогава ще бъдем подготвени за дълъг сезон. Ще бъде мъчно, в случай че погледнем тимовете към нас, само че ние желаеме да сме още веднъж на върха, желаеме още веднъж да сме конкурентоспособни. Трябва да сме уверени и да продължаваме да се учим един от различен всеки ден. Напуснаха ни огромни характери, само че мисля, че останалите би трябвало да създадат крачка напред. Това е хубаво предизвикателство според мен. Трябва да се вълнуваме ", добави нидерландският бранител.

Ливърпул започва новия сезон във Висшата лига с посещение на Челси в неделя./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР