Капитанът на Левски Иван Горанов и нападателят Станислав Костов са

...
Капитанът на Левски Иван Горанов и нападателят Станислав Костов са
Коментари Харесай

Левски пред раздяла с Горанов и Костов

Капитанът на Левски Иван Горанов и нападателят Станислав Костов са на изхода на " Герена ". Двамата съвсем несъмнено няма да продължат да носят фланелката на " сините ". Окончателно решение за бъдещето им ще бъде оповестено през днешния ден. Както е известно, от клуба сложиха ултиматум на играчите до четвъртък да кажат дали одобряват да подпишат нови контракти при доста орязване на заплатите.

Засега Горанов не е дал позитивен отговор. Националът има запитвания от чужбина. Преди година от Левски отхвърлиха оферта от 400 хиляди евро от Ференцварош, само че в този момент може да го изтърван без пари. " Сините " въпреки всичко се надяват, че в случай че той не преподпише, ще се съгласи да бъде продаден за алегорична сума.

Нападателят Станислав Костов оставя доста слаб сезон зад тила си. Той бе преследван от травми, а в мачовете, в които бе на терена, разочарова. Благоевградчанинът по този начин и не се разписа, а през 2018/19 бе голмайстор на Първа лига с 24 попадения. Освен това през акцията имаше и пререкания с треньора Георги Тодоров.

Със сигурност в Левски ще остане Симеон Славчев. Той се е съгласил заплатата му да бъде фрапантно понижена. Халфът дойде на " Герена " като свободен сътрудник и през зимата съумя да контракти чудесно заплащане с предходното управление - 22 хиляди евро на месец. Сега обаче ще взима близо 5 пъти по-малко - чака се да прибира към 10 хиляди лв.. Този таван бе въведен от новия притежател Наско Сираков.

До дни ще стане ясно и бъдещето на чужденците Паулиньо, Найджъл Робърта, Стайн Спиерингс и Холмар Ейолфсон. Клубът се надява да ги продаде, с цел да покрие част от насъбраните задължения, които към този момент са в размер на 5,8 млн. лв.. Пред трансфер е и Станислав Иванов.

От клуба към този момент оповестиха, че са постигнали единодушие за анулиране на контракта по взаимно единодушие с Франко Мазурек. Очаква се сходно да бъде реализирано и с Насиру Мохамед.

" Тема спорт "

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР