Капитанът на кораба и първият помощник-капитан на кораба са българи.

...
Капитанът на кораба и първият помощник-капитан на кораба са българи.
Коментари Харесай

Отвлечените моряци от Galaxy Leader имат ограничени контакти със семействата им

Капитанът на кораба и първият помощник-капитан на кораба са българи. 25-членният екипаж включва още моряци от Украйна, Филипините, Мексико и Румъния. " Галакси лийдър " беше похитен на 19 ноември.

" Безопасността и благосъстоянието на членовете на екипажа остават значими приоритет както за притежателите, по този начин и за мениджърите (на нашата компания), и лимитираните контакти, които са позволени на членове на екипажа с техните фамилии, навеждат на мисълта, че с моряците се отнасят толкоз добре, колкото може да се чака при тези условия ", сподели в изказване записаният на остров Ман, който е английско притежание, притежател " Галакси маритайм " (Galaxy Maritime).

Иначе автовозът плава под флага на Бахамските острови и е нает от японската компания " Нипон Юсен " (Nippon Yusen).

" Задържаните 25 членове на екипажа нямат никаква връзка със сегашната обстановка в района ", акцентира компанията притежател на отвлечения транспортен съд. Тя означи, че " нищо не може да се реализира с по-нататъшното им задържане " .

Филипинското министерство на външните работи по-рано през днешния ден съобщи, че 17-те отвлечени филипински моряци от " Галакси лийдър " са в " положително положение " и " в последна сметка ще бъдат освободени ", съобщи Филипинската новинарска организация (ФНА).

" Правителствени източници настояват, че заложниците са в положително положение и в последна сметка ще бъдат освободени. В момента се поставят старания това да се случи допустимо най-скоро ", се споделя в изказване на филипинското външно министерство. То стартира да открива дипломатически представителства в чужбина за освобождението на моряците.

Хусите направиха няколко офанзиви против кораби в Червено море след експлоадирането на спора сред Израел и " Хамас " преди близо два месеца в символ на поддръжка за палестинското ислямистко придвижване, което атакува еврейската страна на 7 октомври. Подкрепяните от Иран йеменски бунтовници насочиха редица претенции, свързани с войната в линията Газа, като изискване, с цел да освободят " Галакси лийдър " .

Вчера Съединените щати, Япония и Бахамските острови приканиха на среща на Международната морска организация за безусловното освобождение на кораба с двама българи в екипажа.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР