Капитанът на Белгия Еден Азар призна, че “златното поколение на

...
Капитанът на Белгия Еден Азар призна, че “златното поколение на
Коментари Харесай

Имахме по-големи шансове преди четири години, призна Азар

Капитанът на Белгия Еден Азар призна, че “златното потомство ” на отбора е минало пика си. Повечет от главните играчи на белгийците, които завоюваха бронзови медали в Русия през 2018 година, към този момент са над 30 години.

“Ако би трябвало да бъда почтен, имахме по-добри шансове преди четири години, призна 31-годишният Азар. - Отборът ни беше по-добър преди четири години, само че към момента имаме качества да печелим мачове и да спечелим шампионата. Имаме някои играчи, които са малко по-възрастни, само че в този момент имаме опит и най-хубавия вратар в света (Тибо Куртоа) ".

“Имаме един от най-хубавите халфова в света, имаме положителни нападатели. Остава желанието за победа и манталитета. Белгия може да завоюва Световното състезание, в случай че сме във форма. Ако не сме, ще бъде мъчно ”, добави той.

Играчът на Реал Мадрид изясни, че не е обезпокоен от проблемите, които имаше отборът в първия мач на Мондиала. “Червените дяволи ” завоюваха с 1:0 против Канада, само че доста мъчно стигнаха до триумфа. “В първия мач постоянно има малко боязън, не постоянно искаш топката. Сега би трябвало да преодолеем това. Не би трябвало да се опасяваме да дриблираме, да пробваме извеждащи подавания. Това ни липсваше в първия мач ”, сподели Азар.

Той добави, че не го тормозят и рецензиите към него. След прекосяването си от Челси в Реал Мадрид през 2019 година е надалеч от най-хубавата си форма. “Винаги има рецензии. Дори когато играеш добре, те подлагат на критика. Гледам да се съсредоточвам върху това да играя допустимо най-добре за страната си ”, отговори Еден.

Белгиецът прикани съдиите да пазят повече играчи като него и Неймар. Азар бе вторият най-фаулиран футболист на шампионата след първия кръг от груповата фаза, а на първото място се подреди Неймар. Бразилецът се контузи в срещата със Сърбия и евентуално ще пропусне идващите два мача на своя тим. “Винаги споделям, че в случай че ме фаулират, значи притежавам топката, тъй че това е добър знак, част от играта ми. Но повече играчи като мен, като Неймар, Винисиус Жуниор, биват фаулирани. Трябва да се оправяме с това, няма проблем. То е част от играта. Просто се надявам, че съперниците ще получават жълти картони по-често от в този момент, тъй като тогава ще намалеят и нарушаванията. Реално видяно, в случай че не е осъществено нарушаване против теб, значи не си имал топката ”, изясни Азар.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР