Капитанът на българския национален отбор Емил Стоилов завърши Европейското първенство

...
Капитанът на българския национален отбор Емил Стоилов завърши Европейското първенство
Коментари Харесай

Емил Стоилов на върха в две от индивидуалните класации на Европейското по баскетбол

Капитанът на българския народен тим Емил Стоилов приключи Европейското състезание по баскетбол за младежи (до 20 години) в Тбилиси на върха в две от самостоятелните ранглисти.

България приключи на седмо място, а първенец стана Сърбия след триумф с 81:67 точки над Испандия. Третото място зае Естония, която също си подсигурява място в Дивизия А идващото лято. Както е известно, шампионатът в Дивизия В следващата година ще е в София.

Емил Стоилов завърши представянето си при подрастващите в Европа като най-хубав герой в Дивизия Б с 12 овладени топки приблизително на мач, като 4,5 от тях са в нахлуване.

Центърът на отбора ни приключи и с най-вече „ чадъри “ в шампионата с 3,4 приблизително на мач, или общо 17 в конкуренцията.

С трите си двойни достижения от шест мача Стоилов е втори в класацията за дабъл-дабъл, единствено с един по-малко от първия – Бо Клинтман от Швеция, който обаче има 7 мача.

В класацията за най-ефикасни играчи Стоилов е трети, като водач още веднъж е Клинтман. Българинът приключи със междинен коефициент на потребно деяние 22.

Стоилов и Константин Костадинов са двама от играчите с най-вече игрови минути на шампионата – по 201.

Костадинов е шести в класацията на борците със приблизително 8 на мач. Той е пети при най-хубавите стрелци със приблизително 16,5 точки.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР