Капитан I ранг о. з.Васил Данов,Атлантически съвет на БългарияС подгряващи

...
Капитан I ранг о. з.Васил Данов,Атлантически съвет на БългарияС подгряващи
Коментари Харесай

„Пачаврата леке не хваща“, но Украйна обеща да отмъсти за престъпните референдуми

Капитан I сан о. з.Васил Данов,Атлантически съвет на България

С подгряващи демагогски изказвания, с бутафорно единогласие в Държавната дума, с гръмки обещания за преуспяване и безметежно благополучие под скиптъра на самодържеца от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) кремълският режим се готви да извърши следващото си нарушаване на правилата и нормите на Международното право.

След като през юли 2022-а изгубиха стратегическата самодейност, повече от година съветските агресори или отстъпват, или са в глуха защита в окупираните украински територии. Жертвите им са повече от 200 000, унищожените количества оръжие и техника надвишават върховете на Съюз на съветските социалистически републики и на Руската федерация във всички други войни, водени от 1945 година насам. Като характерен блъфьор други Путин се пробва да показва ведра физиономия, макар слабите карти, които са му останали.

Под дулата на автоматите

ще протекат и тези „ избори “ за локални органи на властта в окупираните територии. Десети септември е обозначен с натруфеното наименование „ обединен ден за гласоподаване “ в свиващата се шагренова кожа на превзетите украински територии, само че най-вероятно процесът ще се проточи близо седмица.
Още от 31 август мобилни изборни комисии потеглиха да обикалят селищата покрай регионите на бойни дейности. Картината на „ свободно волеизявление “ е повече грозна, в сравнение с смешна: две лелички сервират на смаяния „ жител “ изборна урна и го приканват да упражни правото си на глас. На две крачки зад „ комисията “ стоят бойци с автомати. „ Гражданинът “ няма по какъв начин да откаже да гласоподава или да заяви на членовете на мобилната изборна секция какво мисли за тях, за тези, които ги пращат и за интернационалния нарушител В. В. Путин.
За да придадат някаква видимост на народна власт, от Кремъл е разпредено на окупационните управляващи да обезпечат оптимално вероятното присъединяване на популацията. В град Бердянск съветските окупатори и локалните им помагачи са задължили шефовете на лечебни заведения да подсигуряват стопроцентовото присъединяване на лекарите, сестрите и санитарките от ръководените от тях лечебни заведения.

Защо го вършат?

Следват авансово определената и към този момент банкрутирала военнополитическа тактика, според която организират противозаконни избори на окупираните украински територии още от 2014 година В Крим, Севастопол, в елементи от Донецка и Луганска област, а от 24 февруари 2022 година – и в завладените елементи от Херсонска и Запорожка област.
Окупационните администрации принуждават украинското население да взе участие в противозаконните избори посредством очевидни закани и лъжливи обещания, насилствена промяна на паспортите и на други персонални документи с техни съветски сходства, върху които размахва крила двуглавият орел-лешояд, откраднат нявга от гербовете на византийските императори.
Както постоянно, задачата на Москва е да сътвори картина на подправено благоденствие и да показва пред лоялното си население, че „ нещата са под надзор “, че макар военнвите загуби Русия е всмукнала завзетите области от през днешния ден и во веки веков. На Кремъл му се желае да убеди и украинското население в покорените територии, че Русия е тук освен задълго, само че и вечно.
И последно: откакто принуждава обособени украински жители да одобряват съветски паспорти, окупационната администрация ги „ маркира “ като съглашенци и предатели, с което вечно ги отделя от народа им и ги принуждава до края на живота си да се усещат руснаци или най-малко лоялни към окупаторите лица.
Украинското държавно управление, страните от НАТО и Европейски Съюз, както и представители на интернационалната общественост неведнъж обявиха, че изборите, осъществени на окупираните от Руската федерация украински територии, съставляват

жестоко нарушаване на Международното право, на Хартата на Организация на обединените нации и на украинската Конституция

Организаторите на изборния развой подлагат на риск живота и здравето на украински жители. Каквито и да бъдат резултатите от фалвишите избори (любимите цифри на путинските служители са 77-82 %), те няма да бъдат приети от европейската и от забележителна част от международната общественост.
За да оправдаят и да обезпечат мнима представителност на следващото си политическо закононарушение, съветските стратези правят нови закононарушения. В областите, където предстоят избори, интензивно бяха преселвани съветски жители, докарани наложително от разнообразни краища на „ матушката “. Сякаш краткотрайната окупационна администрация ще векува върху украинския чернозем, който и в този момент пари под краката й. Съдбата на тези нещастни съветски жители минимум интересува кремълските политически технолози.
Облечените в законова форма подправени избори потвърждават още нещо: окончателната деградация на съветската изборна система, на демокрацията и на последните останки от либералност в полуимперска Русия. След като безочливо подмени резултатите в поредност от президентски, парламентарни и локални избори, откакто хвърли в пандизите или мазета съперниците на людоедския режим в самата Русия, където Путин и вярната му хунта получават нормалните 77-82 % от гласовете, какво остава за някакви си измислени избори в разорените и окупирани украински области?

Украинското военно разузнаване следи процеса

Върховната Рада разгласи така наречен избори за незаконен и неприятелски акт против украинската държавност, а Главното ръководство за разузнаване (ГУР) на Въоръжените сили предизвести, че съветските служители и локалните украински деятели, участващи в подготовката на „ изборите “, подлежат на правосъдно гонене. Някои от административните здания, оповестени за изборни секции, бяха обстрелвани с ракети, дронове и снаряди нощем, в часове, изключващи вероятността за човешки жертви.
На 1 септември украинската контраразузнавателна

Служба за сигурност (СБУ) разгласи, че подхваща следствие

против политически дейци и адвокати, направили „ посягане против териториалната целокупност на Украйна “. Сред първите обвинени се оказаха председателката на Централната изборна комисия на Руската федерация Елла Памфилова, заместникът й Николай Булраев и секретарят на ЦИК Наталия Бударина. Правосъдните управляващи и разследващите служби предизвестиха служителите от съветската окупационна администрация, че за съучастничество в закононарушенията на путинския режим членовете на съветската ЦИК могат да получат присъди за пожизнен затвор и конфискация на имуществото.
Изведнъж Хага и праволинеен украински арбитражен съд се оказаха близко бъдеще за конюнктурните и мърляви съветски адвокати, до момента вегетирали на държавна хранилка. СБУ извести Памфилова и подчинените й послушковци, че не са забравени предходните им закононарушения: подправеният референдум за присъединение на окупираните области към РФ и съдействието им за узаконяване на окупационните управляващи във краткотрайно анексираните украински области.

Към 31 август

СБУ е открила поименното присъединяване на 3 500 украински жители

в противозаконните избори в четирите окупирани области. Престъпленията им по отношение на Украйна са документирани и юридически открити. Службите за сигурност на Украйна деликатно записват усърдието на свои съграждани да се впишат в окупационната администрация или да спомагат на агресорите. Само в Луганска област е открита колаборационистката активност на повече от 5 260 души като членове на разнообразни „ изборни “ комисии. В регионалната Дума непринудено са се кандидатирали 336 души, а в 28-те общински съвета – още 3 241 нагаждачи. Не ми се мисли за ориста на тези лица, когато в селищата им ще навлязат победоносните украински войски.
През изтеклите осем и половина години

от 2014 година до през днешния ден са били наказани единствено 298 участници

във подправените референдуми, състояли се през 2014 година в Крим и Донбас. Повечето присъди са условни или с нищожен период отнемане от независимост. След изгонването на съветските окупатори от Украйна и наказаните, и присъдите ще бъдат надалеч повече и надалеч по-строги: от 5 до 10 години затвор.
Украинските управляващи потвърдиха, че никой от гласувалите под дулата на автомати украинци няма да бъде притесняван със следствени или правосъдни каузи. На наказване ще подлежат единствено лицата, показали се като деятели в изборните комисии, непринудено издигнали кандидатурата си на изборни длъжности или взели участие като „ самостоятелни наблюдаващи “ в изборите.

Руската телевизионна агитация дискретно бие отбой

и приготвя публиката си за евакуиране на войските от окупираните украински земи. С позволение на Кремъл представителите на режима задават риторични въпроси от рода на: „ Защо ни би трябвало да вършим разноски и да храним население, което не ни поддържа? “ Небезизвестната кремълска фанатичка Маргарита Симонян неколкократно се провиква: „ Ама за какво ни би трябвало да поддържаме територии, които не желаят да живеят с нас? Не съм сигурна, че това е вярно. Мисля, че тези земи не са нужни и на нашия президент “, мъдрува Симонян.
Незаконните интервенции на чекисткия режим за следващ път удостоверяват заключението, че договарянията с окупатори и убийци преди разгрома им на украинска територия са безсмислени и рискови.
Санкциите против Путин и мародерите от Кремъл би трябвало да бъдат спазвани и усилвани до окончателното елиминиране на потвърдените политически и военни нарушители.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР