Капитан Георги Тодоров, един от учредителите на Моряшкия професионален съюз,

...
Капитан Георги Тодоров, един от учредителите на Моряшкия професионален съюз,
Коментари Харесай

Кап. Георги Тодоров разглежда случая с отвлечения кораб като друг виж държавен тероризъм

Капитан Георги Тодоров , един от учредителите на Моряшкия професионален съюз, е безапелационен, че в тази ситуация с отвлечения от хусите транспортен съд има политически претенции . Лошото съгласно него е, че не се знае по какъв начин биха работили те.

Самият Георги Тодоров описа пред „ БНР “, че като капитан постоянно е минавал в този регион и е безапелационен, че за него не са присъщи пиратските набези . Нещо повече. Червено може било по-спокойно за прекосяване, в сравнение с южностоящия от него залив край крайбрежията на Сомалия , където не престават нападенията на пиратите.

За капитана това, което се е случило с кораба с двама български жители на борда, е държавен тероризъм, само че от различен тип и по тази причина в тази ситуация става въпрос за политически претенции.

Обикновено пиратските набези имат финансови претенции и в общия случай приключват с заплащането на някакъв откуп от страна на корабособственика.

Всичко това обаче съгласно капитана не значи, че може да се пристъпи към каквато и да е форма на въоръжаване на корабите . Но след този случай съгласно него интернационалната общественост ще предприеме някакви дейности, тъй като това държание не може да бъде толерирано.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР