Капацитетът за хоспитализация на пациенти в Сърбия е надвишен и

...
Капацитетът за хоспитализация на пациенти в Сърбия е надвишен и
Коментари Харесай

Капацитетът за хоспитализация на пациенти в Сърбия е надвишен

Капацитетът за хоспитализация на пациенти в Сърбия е надвишен и ще се сблъскаме с по-голям проблем, в случай че спонтанните лечебни заведения не бъдат готови добре, предизвести сръбският епидемиолог Предраг Кон, представен от белградската медия Б92.

По последни данни броят на инфектираните с ЦОЖИД-19 в Сърбия са 1 476, а приетите в болница са общо 874, от които 81 са на респиратор. Жертвите на заболяването набъбнаха до петък вечерта на 39.

Това прави 2,64 % смъртност, означи Дария Кисич-Тепавчевич, заместник-директор на института "Милан Йованович Батут ". По думите й 70 % от смъртните случаи са при хора над 60-годишна възраст.

Сърбия вкарва нови ограничения за битка с разпространяването на COVID-19

Епидемиологът Предраг Кон уточни, че е време всеки да осъзнае сериозната обстановка и отхвърли рецензиите в обществените медии за мащаба на ограничаващите ограничения.

От 1,00 ч. през днешния ден до 5 ч. сутринта в понеделник в Сърбия е в действие полицейски час, годен за всички жители.

Капацитетът за хоспитализация е надвишен, уточни Предраг Кон и добави, че има и инфектирани измежду медицинския личен състав. По думите му 75 чиновници на болница ГАК Народни фронт не са на работа, като 46 са положителни за Ковид-19, а останалите са отстранени като защитна мярка. Работата в болничното заведение продължава, като по-малко хора правят повече работа.

Епидемиологът заяви още, че четирима лекари и техници са положителни за Ковид-19, а в болничното заведение в Чуприя седем лекари и трима техници са сложени в домашна изолираност.

"Тестването се трансформира в огромен проблем, който би трябвало да бъде преодолян ", уточни епидемиологът.

По последни данни в Сърбия са тествани 5 756 души.

"В момента имаме възходяща наклонност и това е доста притеснително ", сподели още Предраг Кон и означи, че страната не е преживявала сходно нещо от 1918 година

Премиерът Ана Бърнабич уточни, че Сърбия е навлязла в петата седмица на битката с епидемията и предстоят две доста сложни седмици.

"Все още ни липсва дисциплинираност. Без дисциплинираност не можем да победим, макар медикаментите, оборудването, милиони респиратори или поддръжка на специалисти от Русия, Европейски Съюз, Китай, Съединени американски щати ", сподели Бърнабич, която посрещна през вчерашния ден на летището в Батайница здравна помощ от Русия.

Тя още веднъж прикани сръбските жители да гледат съществено на обстановката и ограниченията, оповестени от управляващите.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния ковид в действително време:

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР