Као мани е интригуващо име за порода котки. Те са

...
Као мани е интригуващо име за порода котки. Те са
Коментари Харесай

От какви грижи се нуждае котката као мани?

Као мани е завладяващо име за порода котки. Те са с тайландски генезис и изумителна осанка. Става въпрос за много едри представители на семейство Котки с искрящо бяла четина и разноцветни очи. Заради тази им специфичност съобразително са наречени диамантенооки котки, като определението споделя всичко за усещането, което оставят очите им.

Тази рядка неповторима порода е в действителност кралска, както постоянно я дефинират експертите. Животните са привикнали на удобен живот, само че това не ги е направило претенциозни. Те се отглеждат елементарно и добре се приспособяват към живот в градски апартамент.

Ако ще се отглеждат от заети с работа стопани, се предлага котката као мани да си има другарче в отсъствието на стопанина, тъй като породата има висока нужда от обществен живот, връзка, игри и грижи. Добре е да има добре селекциониран боеприпас от играчки, някои да припомнят за живота в естествени условия - катерушки, стъблички, напомнящи клоните на дърветата, по които пъргавите котки се катерят.

За свободен от отговорности собственик, развъждането на као мани е същинска благословия, тъй като го следва по петите като куче и непрестанно комуникира с него, употребявайки богат боеприпас от звуци. Трябва да се знае, че тази рядка порода котки се нуждае от свободен диапазон и благоприятни условия за забавление.

От какво би трябвало да бъде защитавана као мани?

 Као мани

Продължителният контакт със слънцето не се отразява добре на тази порода. Ултравиолетовите лъчи са нездравословни за котки с бяла четина и мека кожа като тази порода, може да провокират изгаряния.

Изборът на котешко легло за домашния питомец е хубаво да се съобрази с желанията на животното. Някои обичат откритите кошници, откъдето да следят какво става в дома, за други къщичката, качена на височина е по-подходяща.

Храната за као мани не е проблематична за породата. Може да се заложи на фабрично създадена, само че наложително от премиум клас, а при разпределение на дажбите е добре да се помни, че тази порода е склонна към затлъстяване и би трябвало да се внимава с дозите. Балансирана диета се отразява добре на као мани.

Козината не изисква специфични грижи, тъй като липсва дебелият подкосъм, който може да се заплита и да образува фитили и цели топки. Сресването ежеседмично е добре да се прави с гребен с меки зъбци.

Къпането на котката не е наложително в избрани интервали. Когато белият цвят на козината очевидно се замърси, може котаната да се окъпе, само че със специфичен шампоан за котки, а козината след това да се изсуши добре.

Почистването на ушите при као мани е внимателен миг и се прави с тампон, пропит с почистващо средство от аптеката или просто с преварена вода. Нужно е също постоянно разчистване на очите, с цел да отстраняват нечистотиите от очните канали, които могат да възпалят окото.

Рязането на ноктите на котката може да се избегне посредством поощряване на писаната да изгода уреда за острене на нокти, тъй като рязането им може да се трансформира в травматична процедура при някои от тях.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР