Канзас Сити Чийфс е победителят в 54-ото издание на Супербоул!

...
Канзас Сити Чийфс е победителят в 54-ото издание на Супербоул!
Коментари Харесай

За първи път от 50 години: "Канзас сити" спечели "Супербоул"

" Канзас Сити Чийфс " е спечелилият в 54-ото издание на Супербоул! " Вождовете " надделяха след поврат " Сан Франциско 49ърс " с 31:20 и бяха короновани за първенци на 100-ния сезон на Националната лига по американски футбол (NFL).

Най-мащабното спортно събитие оттатък Океана предстоящо още веднъж събра милиони пред екраните и хиляди на стадион " Хард рок " в Маями, които станаха очевидци на края на 50-годишното очакване на " Канзас Сити ". На 11 януари 1960 година отборът победи за последно в " Супербоул " и оттогава не беше играл в решителния мач за купата.

Снимка: Reuters

Куотърбекът на първенците - Патрик Махоумс, беше определен за Най-полезен състезател в мача. Той записа 26 сполучливи от общо 42 паса на 286 ярда. Махоумс подаде за два тъчдауна, имаше два пресечени паса, а също така и самичък осъществя тъчдаун за отбора си. На 24 години той се трансформира в най-младия състезател, който е печелил мечтания трофей и е ставал Най-полезен състезател.

Един от най-емоционалните след триумфа беше треньорът на " Канзас Сити " - Анди Рийд, който завоюва за пръв път в кариерата си шампионски пръстен на 61 години.

Снимка: Reuters

" Вождовете " съумяха да наваксат закъснение от 0:3 и да извърнат резултата до 7:3 в своя изгода в края на първата четвърт. През втората двата отбора демонстрираха атрактивни отигравания и в последна сметка се стигна до тъждество 10:10.

Роби Гулд и Рахим Мостърт от " Сан Франциско " бяха в основата на положителната трета четвърт за своя отбор и за преднината от 10 точки в края ѝ. " Вождовете " обаче не се отхвърлиха! С добра игра в отбрана и отлични офанзиви те съумяха да стигнат до поврат и да победят.

Снимка: Reuters

" Никога не загубихме религия, че можем да спечелим, нито едно от момчетата не наведе глава, когато изоставахме или не спря да се бори ", съобщи Патрик Махоумс след мача.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР