Канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел

...
Канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел
Коментари Харесай

План за реформирането на ЕС ще представят Меркел и Макрон през декември


Канцлерът на Германия Ангела Меркел и президентът на Франция Еманюел Макрон считат доникъде на декември да показват пред сътрудниците си в Европейския съюз проектите за реформирането му. Това обявиха водачите на двете страни през вчерашния ден по време на среща в Берлин, където Макрон дойде във връзка Национален ден на печал. Сега би трябвало „ фактически да се показват избрани резултати “, разясни канцлерът в коридорите на срещата.

„ Трябва до месец май да се направи доста, да стане Европа по-сплотена, суверенна и ефикасна “, съобщи Еманюел Макрон преди срещата си с Ангела Меркел, отбелязвайки нуждата от германо-френско съглашение. В края на месец май в страните от Европейски Съюз ще се проведат избори за Европарламент, припомня DW.

“Ти сподели, че се намираме на кръстопът. Именно това усещам “, обърна се Меркел към президента на Франция на взаимната конференция. Тя оперели като „ доста алегорично “ това, че преди седмица дружно с Еманюел Макрон във Франция взе присъединяване в церемонията по случай края на Първата международна война, а в този момент той е дошъл в Берлин по случай Националният ден на печал, който се отбелязва в Германия в памет на починалите във войните и жертвите на тоталитарните режими.

Френският президент в речта си пред немските парламентаристи в частност означи, че „ новата германско-френска задача се състои в това да дадат на Европа повече принадлежности, нужни за придобиване на по-голяма автономия “.

Предполагаемите промени на Европейски Съюз включват в частност разработване и приемане на общ бюджет за 19-те страни членки на еврозоната и основаване на европейски валутен фонд на основата на Европейския стабилизационен механизъм (EMS). Спорно остава въвеждането на по този начин нареченият дигитален налог за огромните концерни.

Срещата на Европейския съюз в Брюксел ще се състои на 13 – 14 декември.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР