Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел говори на пленарно заседание на

...
Канцлерът на ФРГ Ангела Меркел говори на пленарно заседание на
Коментари Харесай

Последната реч на Меркел пред Бундестага продължи 14 минути

Канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел приказва на пленарно съвещание на Бундестага - последното преди идните парламентарни избори. Последната й тирада през немския парламент бе излъчена онлайн от водещите телевизионни канали в страната, предава Агенция " Фокус ". 

Речта на Меркел продължи 14 минути. Канцлерът приказва за битката с изменението на климата, за развиването на „ зелената “ сила, за противодействието на тероризма и киберпрестъпността. Освен това тя се възползва от опцията още веднъж да призове жителите да се имунизират против ковид. В края на речта си тя повдигна тематиката за вътрешната политика, което провокира неодобрение измежду опозицията. 

Меркел акцентира поддръжката си към кандидата на Съюза (ХДС/ХСС) за канцлерския пост Армин Лашет, заради което беше принудена да отговори на неодобрителните крясъци на депутатите.

„ Не е все едно кой ще бъде в идващото държавно управление. Или ще бъде държавно управление със социалдемократи и „ зелени “, които взимат под внимание поддръжката на „ Левица “, или най-малко не изключват сходно развиване на събитията “, изясни канцлерът. След като беше прекратена от неодобрителни крясъци от фракцията на „ Левица “, Меркел отговори: „ Просто споделям истината “. 

„ Или в държавното управление може да има ХДС/ХСС с Армин Лашет, който да ни води към бъдеще на умерени и центристки позиции “, продължи канцлерът, връщайки се към речта си. След това тя беше прекратена за повторно, на което тя отговори по-емоционално: „ От 30 години съм член на Бундестага и не знам къде другаде да обсъждаме такива неща, в случай че не тук - в сърцето на нашата демокрация “. 

Една допустима бъдеща държавна коалиция са социалдемократите (ГСПД), „ Зелени “ и „ Левица “. Меркел към този момент сподели, че тя персонално би била изрично срещу присъединяване на последната партия в ръководството. Тя подлага на критика други партии, че не са споделили това намерено. Като цяло и ГСДП, и „ Зелени “ обявиха, че редица претенции на „ Левица “ са неприемливи за тях – като предлагането за излизането от НАТО и незабавното преустановяване на присъединяване във всички военни интервенции. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР