Канцерогените при продължителна или многократна експозиция могат да причинят развитие

...
Канцерогените при продължителна или многократна експозиция могат да причинят развитие
Коментари Харесай

Печеното на жар месо крие рискове за здравето

Канцерогените при продължителна или многократна експозиция могат да причинят развиване на тумори

Канцерогенните субстанции, формирани от дима и изгарянето на мазнини при печенето на месо на въглища, могат да причинят развиване на тумори. Това споделя доктор Сергей Хомяков, основен доктор в частната клиника „ Инвитро” в Москва, представен от БГНЕС.

"Ако печете месо на открит огън, частите са изложени на канцерогени от дима, в това число такива, които се получават при изгарянето на мазнините, капещи върху нажежените въглени. Канцерогените при продължителна или многократна експозиция могат да причинят развиване на тумори. Препоръчително е да употребявате дърва за огрев, а не въглища, и да палите огъня, без да употребявате специфични смеси, съдържащи бензин - по този начин ще намалите количеството канцерогенен пушек или сажди ", споделя специалистът.

Най-важният фактор при приготвянето на шашлик е вярно изпеченото месо. Хомяков поучава не препичаме месото: в коричката се образуват токсични въглехидрати.

"От друга страна недопеченото месо може да съдържа паразити, които предизвикват инфекции като саркоцистоза, трихинелоза, токсоплазмоза, тениаза, тениаринхоза, ехинококоза ", споделя специалистът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР