Канцеларията на Нетаняху публикува изявление, в което се казва, че

...
Канцеларията на Нетаняху публикува изявление, в което се казва, че
Коментари Харесай

Нетаняху наказа министър, предложил ядрен удар в Газа

Канцеларията на Нетаняху разгласява изказване, в което се споделя, че министърът на културното завещание Амихай Елияху от крайнодясна партия в съдружното държавно управление е бил краткотрайно отхвърлен от съвещанията на кабинета " до второ разпореждане ".

 

Към Елияху бе отправено питане в радиоинтервю по отношение на хипотетичната опция за нуклеарна офанзива. " Това е един от методите ", отговори той. Коментарът му бе оповестен в арабски медии, скандализира главните израелски медии и бе избран като " недопустим " от американски представител.

 

Нито Елияху, нито неговият партиен водач, са част от тесния кръг министри, които управляват войната в Газа, показва Ройтерс. Те също по този начин не биха могли да имат вътрешна информация по отношение на нуклеарните качества на Израел - които той не признава обществено - или пълномощия да ги задействат.

 

" Изявленията на Елияху не се основават на действителността. Израел и Силите за защита на Израел работят в сходство с най-високите стандарти на интернационалното право, с цел да се избегне нанасянето на щета на почтени хора. Ние ще продължим да го вършим до нашата победа ", съобщи канцеларията на Нетаняху.

 

" Очевидно е, че това беше неоправдателно изказване и министър председателят доста ясно съобщи, че той (Елияху) не е приказвал от името на държавното управление ", съобщи почитан представител на Държавния департамент на Съединени американски щати.

 

Елияху съобщи в своя обява в обществените мрежи: " На всеки, който е разумен, е ясно, че забележката за нуклеарните оръжия беше метафора ". Той обаче добави: " Определено е нужен мощен и несъразмерен отговор на тероризма, който ще обясни на нацистите и техните поддръжници, че тероризмът не си заслужава ".

 

Говорител на ислямистката формация " Хамас ", която се афишира за унищожаването на Израел, съобщи, че Елияху е представител на " невиждан престъпен израелски тероризъм, (който) съставлява заплаха за целия район и света ".

 

Министерството на външните работи на Саудитска Арабия осъди изказването на израелския министър. В изказване на ведомството се споделя, че мненията на Елияху са показали доколко " екстремизмът и жестокостта " са се популяризирали измежду членовете на израелското държавно управление.
 
 ФрогНюз
 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР