Каним ви да приемете това предизвикателство, създадено за да ви

...
Каним ви да приемете това предизвикателство, създадено за да ви
Коментари Харесай

Как да възродите себе си само за месец: Как да създадете най-добрата си версия

Каним ви да приемете това предизвикателство, основано с цел да ви помогне да създадете най-хубавата версия на себе си. То се характеризира с три равнища на компликация. Ако желаете да се възползвате изцяло от комплекса, преминете поредно през всички стадии.

Отделете 30 дни за всеки от тях. Още след прекосяването на първото равнище ще забележите, че животът ви е станал доста по-добър.  

Ниво 1

Създайте празно пространство в календара си за 30 дни

Много хора си мислят, че би трябвало да слагат допустимо най-вече неща в календара си и в случай че в него има празно място, то би трябвало незабавно да се запълни. Но в действителност е доста по-добре да имате малко свободно време всеки ден. Ако животът ви е прекомерно проведен със описи със задания, вие се притеснявате. Отделете малко време с цел да си починете и да се отпуснете.

Въведете предписание „ без очакване “ за 30 дни

Ще ви изненада какъв брой яд и отчаяние се натрупват у нас, когато хората и събитията не дават отговор на нашите упования.

Затова се пробвайте да отворите мозъка си за нови благоприятни условия. Не планирайте пътуването си в чужбина, да вземем за пример, с цялостни детайлности, оставете настрани листата си с „ идеални сътрудници “ и така нататък

Също по този начин се запитайте какви са вашите упования към себе си? Добре е да имате фантазии и цели, само че въпреки всичко дано са действителни.

Бъдете положителни към себе си, вършиме всичко допустимо, тъй че спрете да се вманиачавате над грешките си.

Ходете 20 минути всеки ден

Разходките са доста потребни за здравето. Те ще ви оказват помощ да поддържате форма, ще ви дадат повече сила и ще „ прочистят “ мозъка ви.

Така че, в случай че попадате в тапи през множеството време, отделете малко време за къса разходка. Дори по време на обедната отмора.

Правете комплимент на някого всеки ден

Често подценяваме силата на ежедневните похвали. Този дребен „ акт на добрина “ може да оправи деня на близък. Това е още една причина да се усмихнете най-малко за секунда, както и превъзходен метод да изградите доверие с тези, на които държите.

Правете по една фотография дневно

Създайте си дребен 30-дневен фото дневник. Запазете фотоси в директория на вашия телефон или компютър. Но правилото е, че би трябвало да вършиме единствено по 1 фотография дневно. Свикнали сме да публикуваме толкоз доста незначителни неща в обществените мрежи, че ще бъде доста потребно да се опитаме да изберем единствено един миг в деня, който е заслужен за фотография.

От друга страна, от време на време ни се коства, че в живота въобще не се случва нищо положително и забавно. Тази задача ще ви накара да обърнете внимание на дребни щастливи моменти.

Разгледайте вашата сбирка от фотоси след 30 дни и ще видите какъв брой необикновен е вашият живот.

Запишете 3 неща, за които сте признателни всеки ден

Започнете да си водите дневник за признателност. Всяка вечер преди лягане записвайте 3 неща, за които сте признателни. Дори може да са дребни неща като хубаво време или комплимент от някой.

Избягвайте „ токсичните “ хора в продължение на 30 дни

Разбира се, от време на време просто се постанова да се справите с такива хора и няма по какъв начин да се измъкнете от това. Но концепцията е съзнателно да ги избягвате. Също по този начин, се пробвайте да стоите настрани от разногласия и спорове.

Опитайте се да избягвате негативни изказвания в продължение на 30 дни

Отново задачата на това предизвикателство е да се развие табиет да се употребяват по-малко негативни думи. Опитайте се да промените изреченията и да се концентрирайте върху позитивното, а не върху негативното.

Например, вместо да кажете: „ Вероятно не мога да направя това “, кажете: „ Ще се опитам с всички сили да направя това “.

Това ще научи мозъка ви да търси благоприятни условия и да вижда положителното във всяка обстановка.

Усмихнете се на децата, които ви се усмихват

Забелязали ли сте, че когато дребните деца ви се усмихват, се чувствате неловко и се отвръщате? Те просто споделят позитивната сила, която на възрастните толкоз постоянно им липсва. Затова не се мръщите и не се обръщайте, а се усмихнете в отговор.

И като цяло, пробвайте се сами да се усмихвате повече. Усмивката може да промени света.

Слушайте музика за настроението, което желаете да имате, а не назад

Интересното е, че нормално слушаме тъжни песни, когато ни е тъжно, макар че слушането на нещо позитивно може да ни развесели. Направете си плейлист със занимателни песни и ги слушайте постоянно, когато се чувствате тъжни или самотни.

Важно е да уловите неприятното си въодушевление допустимо най-рано и да го измененията.

Ниво 2

Изхвърляйте по един непотребен предмет всеки ден

Това е от изгода както за физическото пространство към вас, по този начин и за психическото пространство в главата ви. Започнете с дребните неща, да вземем за пример, остарели разписки или касови бонове по джобовете ви.

Накрая намерете сили да изхвърлите и дребните мемоари, които ви свързват с отрицателни неща от предишното и ви пречат да продължите напред.

Пишете в дневника си по 10 минути всеки ден

Купете си бележник и пишете за деня си в него. И не си мислете, че го вършат единствено тийнейджърките. Записването на вашите мисли и усеща на хартия ще ви помогне да се свържете с вашия вътрешен свят, да намалите напрежението и да решите проблемите по-ефективно.

Освен това ще можете да следите персоналния си напредък. Прочетете дневника си 30 дни по-късно, с цел да видите какво сте постигнали.

Прочетете стойностна книга за 30 дни

Не е толкоз елементарно, колкото звучи. Колко книги сте почнали да четете, само че в никакъв случай не сте приключили? Или сте приключили след шест месеца? Или сте ги купили и въобще не сте отворили? За да избегнете това, поставете си цел да прочетете книгата след 30 дни. Четете със лично движение. Това може да бъде или 10 минути всеки ден преди лягане, или няколко часа в дъждовен уикенд.

Изберете книга, която ще ви помогне в личностното ви израстване – нещо, което стимулира и въодушевява.

Практикувайте грижи за себе си по 10 минути всеки ден

Всички сме толкоз уловени в всекидневието си, че нямаме време да се грижим за себе си. Затова през идващите 30 дни се пробвайте да вършиме повече от нещата, които ви вършат щастливи. Първо, определете всички действия, които ви харесват.

След това ги поставете в календара си и ги правете всеки ден.

Не забравяйте да се проверявате постоянно, с цел да сте сигурни, че в действителност вършиме това, което ви кара да се чувствате по-добре.

Медитирайте по 5-15 минути всеки ден

Ако чувствате, че не можете да успокоите мислите си и заради това непрекъснато поражда стрес, пробвайте да медитирате. Не е толкоз мъчно и не е нужно да седите в неуместна поза на лотос. Отпуснете се, можете да седнете на стол, да легнете на леглото или даже да ходите.

Лягайте си едновременно всеки ден (и се събуждайте по едно и също време)

Добрият сън е доста значим. За страдание доста хора нямат график за сън, тъй че изпитват непрекъснато възприятие на отмалялост и стрес. Помислете кога би трябвало да се разсъните, с цел да бъде утрото ви умерено и свежо.

Извадете към 7-9 часа (в взаимозависимост от това какъв брой сън ви е необходим) – това ще е най-хубавото време за лягане. Пригответе се за лягане след 20 минути, като изключите компютъра си и вземете парещ душ.

Правете по едно положително дело всеки ден

По-лесно е, в сравнение с си мислите. Има стотици дребни неща, които можете да вършиме всеки ден. Един добър метод са комплиментите и даренията.

Добавяйте нов подробност към фантазията си всеки ден

Тайната на ефикасната визуализация е да я извършите допустимо най-силна, жива и подробна. Изберете една огромна цел и по-късно се потопете по-дълбоко. Добавяйте завършващи линии към фантазията си всеки ден, с цел да извършите крайния резултат допустимо най-конкретен.

И ето още няколко хрумвания, с цел да започнете:

 

Полагайте старания всеки ден, с цел да поддържате връзка или да подновявате другарства със остарели другари.

Помислете за всички другари, от които сте се отчуждили. Изпратете им известие и може би им предложите да се срещнат. Постарайте се да поддържате връзка с хората, които са значими за вас.

Ниво 3

Говорете с един чужд всеки ден

Да, прекосяваме към този момент към най-трудните задания. И за мнозина диалозите с непознати евентуално наподобяват като невъзможна задача. Дори да нямате проблеми със общественото другарство, диалогът с някой нов човек не постоянно е толкоз елементарен.

Но това е един от най-лесните способи да се запознаеш с нови хора, да започнеш връзка или просто да се отвориш за нови благоприятни условия.

Преоценете най-малко едно дългогодишно разбиране

Преоценката на вашите убеждения е превъзходен метод да се отървете от мисленето, което ви задържа. Най-трудното е евентуално да признаете пред себе си кои убеждения ви лимитират.

Може да е нещо толкоз просто, едвам не изпробвате нов спорт, тъй като мислите, че няма да ви хареса. Но бихте могли да обичате спорта, да се присъедините към локален екип, да създадете доста нови другари и може би даже да срещнете половинката си.

Опитайте ново занимание за 30 дни

Това е изключително уместно за тези, които са отегчени от рутината. Това ще добави малко многообразие към вашия еднообразен ден. Освен това новите занимания ще ви изведат от зоната ви на комфорт и както всички знаем, тази зона е мястото, където се крият благоприятни условия за напредък. Но не става въпрос единствено за нови умения. Става въпрос и за срещи с нови хора. И в последна сметка те могат да изиграят голяма роля във вашия живот.

Пропуснете медиите за 30 дни

Изобщо не гледайте телевизия, когато се приберете от работа, и не губете време във Фейсбук. Ограничете се единствено до телефона и най-важното.

Спрете претоварването с информация и се пробвайте да живеете по-просто. Ще бъдете учудени какъв брой свободно време ще си освободите! Можете да го прекарате доста по-продуктивно. И също по този начин ще забележите усъвършенстване в настроението, тъй като доста от това, което гледаме по малкия екран или четем в емисията вести, най-често ни нервира или разстройва.

Отървете се от един ваш неприятен табиет

Никой не те познава по-добре от теб самия. Следователно от вас зависи да решите кой неприятен табиет унищожава живота ви и по-късно да се опитате да се отървете от него. Това може да са хули, пиене, нездравословна храна и така нататък Време е да се оправим с този проблем, какъвто и да е той.

Въпросът е, че постоянно можете да измененията живота си.

Казвайте „ Да “ по-често

Вашият другар предложи да отидете някъде през уикенда, само че ви мързи? Кажете „ Да “ и тръгнете. Най-вероятно ще прекарате отлично и ще срещнете някои забавни хора.

„ Да “ в действителност може да усили капацитета ви.

Слушайте себе си през идващите 30 дни и забележете, когато кажете „ не “ на свежи хрумвания или благоприятни условия. Кажете вместо това „ Да “.

Опитайте нова храна, друга музика, отидете на кино или направете нещо, което нормално избягвате. Или даже се обличайте или да действайте друго за известно време.

Подобрете професионалната си подготовка

Ако смятате, че кариерата ви не напредва, това може да е огромен проблем. Винаги има опция за образование, даже и отвън работата. Вземете къс курс за професионално образование, обвързван с вашата специалност. Трябва да поемете отговорност за кариерата си и нейното бъдещо развиване.

Не лъжете 30 дни

Това е много мъчно, тъй като би трябвало да спрете да лъжете себе си. Но това ще ви помогне да опознаете себе си по-добре и ще улесни живота ви.

Правете това, което ви плаши всеки ден

Това ще ви помогне да разширите границите си, ще ви направи по-продуктивни и ще ви приготви за нови благоприятни условия. Потърсете такива, които ви предизвикат да излезете от зоната си на комфорт през идващите 30 дни.

Запишете своите дребни достижения, с цел да видите по какъв начин се развивате.

Не се оплаквайте от нищо в продължение на 30 дни

Чудесен метод да живеете положително е да премахнете отрицателния език. Ще станете по-осъзнат, по-внимателен и по-щастлив човек.

Започнете да следите прецизно какъв брой постоянно и от какво се оплаквате.

Можете да извършите това, без даже да забележите. И най-вероятно се оплаквате от едни и същи неща и от едни и същи хора. Като начало просто би трябвало да си признаете.

Принудете се да спрете незабавно щом започнете да се оплаквате. Или още по-добре, въобще не си позволявайте да произнасяте негативни думи. Ако се случи нещо съществено, превърнете недоволството в търсене на решение. Не отчитайте просто какъв е казусът, а обсъдете с хора, на които имате доверие, по какъв начин бихте могли да го разрешите.

По материали от непознатия щемпел

Инфо:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР