Канелата е подправка, направена от изсушена кора на вечнозелено дърво

...
Канелата е подправка, направена от изсушена кора на вечнозелено дърво
Коментари Харесай

Ето защо добавям лъжичка канела към чая

Канелата е фалшификация, направена от изсушена кора на вечнозелено дърво от рода Канела от семейство Лаврови. Съдържа потребни субстанции като калий, калций, желязо, магнезий, фосфор, цинк, витамини В, С, А, РР, танини, етерични масла и фибри.
Доказано е, че канелата понижава вероятността от появяването на рак в дебелото черво и шийката на матката. Тя също по този начин оказва помощ в битката със признаците на диабет, заболяването на Паркинсон, инфектиране и кариес на зъбите, усъвършенства способността за учене (влияе върху концентрацията, укрепва зрението) и понижава навика да ядете сладки храни.

1. Канелата е отличен антиоксидант
Нещо повече, усъвършенства способността на организма да всмуква антиоксиданти от други храни, като по този метод укрепва и активизира имунната система.
2. Канелата е доста потребна за хора с диабет вид 2
Само 0,5 чаена лъжичка дневно ще помогне за понижаване на кръвната захар.
3. Канелата усъвършенства храносмилането
В китайската медицина канелата от дълго време се употребява като лек за отичане на корема, гадене и диария. За това оказват помощ манганът, етеричните масла, целулозата (фибрите) и калцият, които се намират в канелата. Канелата се употребява интензивно в индийската кухня
4. Канелата намалява холестерола в кръвта
Ето за какво здравните служащи предлагат да се употребява канела като превантивна мярка за сърдечно-съдови болести и захарен диабет.
5. Канелата предизвиква загубата на тегло
 10 аргументи да ядете мед и канела всеки ден 10 аргументи да ядете мед и канела всеки ден
Медът е една от най-висококачествените храни. Той не се скапва. Има висока хранителна стойност и е съвършен имуностимулатор. Държи бо...
Канелата усъвършенства и форсира усвояването на глюкозата от организма, а също по този начин съдържа фибри, с помощта на които се усъвършенства действието на храносмилателната система. Добавете чаена лъжичка канела към чаша мляко или чай и изпийте на гладно. Канелата освен ще възнагради тялото ви с потребни субстанции, само че и ще го засити, което ще докара до по-малко предпочитание за ястие и по-бързо намаляване.
6. Канелата оказва помощ да се противопоставим на желанието да ядем сладкиши
Тази фалшификация намалява равнищата на кръвната захар и забавя чувството за изпразване в стомаха, заради което захарта „ скача “ по-малко след хранене. Именно заради скока на захарта желаеме да ядем нещо сладко.
Добавете канела вместо захар към чай, кафе, зърнени храни, месни ястия и тялото ви ще каже БЛАГОДАРЯ!

 Напитката за намаляване с канела, която се трансформира в същински шлагер Напитката за намаляване с канела, която се трансформира в същински шлагер
Водата с канела се трансформира в истински шлагер в интернет пространството. Този витаминозен коктейл топи непотребните мазнини от проблематичните об...
1. Канелата защищава храната от бактерии, даже в случай че храната е била приготвена преди няколко дни. Затова поръсете съдовете с канела и яжте без щета за стомаха.
2. Канелата работи успокоително, заради което е доста потребна за хора, изправени пред стресови обстановки. Изследванията демонстрират, че миризмата на канела може да ви помогне да се отпуснете.
3. Използвайте канелата като лек против акне и пъпки. Ако акнето е резултат от стрес, пригответе маска с канела и мед и прилагайте един път дневно, за 10-15 минути. Канелата има антисептични свойства, заради което дружно с мед понижава възпалението.
4. Канелата е идеално средство против неприятен мирис. Залейте с вряща вода няколко пръчки канела, изчакайте, до момента в който течността се охлади и изплакнете устата си.
5. Канелата е чудесно лекарство за мравки. Ако в дома ви има мравки, поръсете с канела пътеките за мравки и те скоро ще изчезнат.

Още от ЗДРАВЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР