Канелата е подправка, която домакините предпочитат да използват в готвенето,

...
Канелата е подправка, която домакините предпочитат да използват в готвенето,
Коментари Харесай

8 начина да използвате канелата, за които не знаете

Канелата е фалшификация, която домакините избират да употребяват в готвенето, изключително в сладкарски произведения. Първите асоциации, несъмнено, са зимни: греяно вино, ябълков къс с парещ благоуханен чай … Но тази фалшификация има доста други качества.

Козметика

Ако включите този фалшификация в състава на маските за коса, тя подтиква кръвообращението, усъвършенства растежа и оказва помощ при косопад. Също по този начин витамините и минералите в състава й укрепват луковиците и оказват помощ на косата да стане по-здрава.

За да извършите маска, би трябвало да смесите канела с мед 1: 1 и да нанесете върху косата за 15 минути.

Средства против молци

Насипете канела, бахар и карамфил в торбичка от естествена материя и поставете на рафтовете в шкафа.

Маскира драскотини по мебелите от дърво

Нанесете щипка канела върху драскотината и втрийте с забрадка. Резултатът ще ви впечатли!

Ароматизатор за коли

Не купувайте ароматизатори с химикали. Сложете една канелена пръчка в колата, тя освен ароматизира въздуха, само че също по този начин оказва помощ за централизация по време на шофиране.

Бани за крайници

Това е различен метод да я употребявате. Канелата се е потвърдила като антибактериално средство и може безвредно да я употребявате за превантивни цели против гъбички.

Също по този начин, вана с канела ще помогне за понижаване на изпотяването на краката. За да я приготвите, би трябвало да кипнете 10 пръчки в един литър вода. Леко охладете и потопете краката си. Времето за процедурата е 20 минути.

Неутрализатор на миризми

Този трик ще се хареса изключително на тези, които имат домашни любимци. Подходящ е за килими, тапицерия, декоративни възглавници, матраци. Трябва да смесите малко канела с елементарна сода, да нанесете върху мечтаната повърхнина, да изчакате пет до 10 минути и да я прахосмукирате.

Средство срещу гадене

Като антиоксидант канелата оказва помощ при гадене и отичане на корема. Необходимо е единствено да сварите за 10 минути една пръчка в чаша вода и да пиете на дребни глътки.

Средства против предпочитание за сладко

Без значение какъв брой необичайно звучи, канелата потиска желанието за сладко. Всичко това се дължи на обстоятелството, че тя е в положение да контролира равнището на глюкозата в кръвта.

Пийте заран чаша чай или кафе, не със захар, само че с щипка от тази фалшификация.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР