Канелата е една от най-здравословните подправки и се използва особено

...
Канелата е една от най-здравословните подправки и се използва особено
Коментари Харесай

5 ефекта за здравето, ако консумирате редовно канела: Какво се случва в тялото ви

Канелата е една от най-здравословните подправки и се употребява изключително през есента и зимата. Мнозина свързват канелата с греяно вино или ябълков къс, само че може да се употребява и в ястия с чили или къри, само че също и в кафе. 

Ако употребявате канела всеки ден, това ще има влияние върху тялото. Предимно те са позитивни резултати, макар че е значимо да вземете поради по какъв начин го консумирате. Ако го поставите върху небогати на хранителни субстанции храни, това няма да обезпечи никакви изгоди за здравето. Също по този начин е добре да знаете какво количество се смята за безвредно. 

Въпреки че ежедневната консумация на канела е най-вече добра, прекалено много може да повреди черния дроб, тъй че не използвайте повече от една чаена лъжичка дневно. Най-добрата канела е цейлонската. 

Ефекти от постоянната консумация на канела  

Канелата е освен вкусна, само че може да помогне на сърцето и да понижи холестерола, в случай че се употребява постоянно. 

" Ежедневната консумация на канела е обвързвана с дълготрайно здраве на сърцето. Известно е, че канелата намалява общия холестерол, LDL ( " неприятния “ холестерол) и триглицеридите, като в същото време поддържа HDL холестерола ( " положителния “ – без холестерол) “, показа Лорън Манакер, диетолог и създател на книги.

Може да докара до ниско кръвно налягане

В допълнение към понижаването на равнищата на LDL холестерола, Манакър споделя, че канелата може също да намали кръвното налягане. Тъй като хипертонията е обвързвана със сърдечно-съдови болести, това е различен метод, по който постоянната консумация на тази фалшификация понижава рисковете. 

Поддържа здравето на мозъка

Редовната консумация на канела е потребна и за мозъка. " Канелата съдържа съединения, за които е потвърдено, че инхибират натрупването на тау протеин в мозъка, признак на заболяването на Алцхаймер ", сподели Манакър.

Може да понижи риска от диабет вид 2

Изследванията демонстрират, че канелата може да увеличи инсулиновата сензитивност. " Доказано е, че канелата ви прави по-чувствителни към инсулина, който тялото ви създава, тъй че клетките реагират по-добре на инсулина, хормона, който управлява кръвната захар “, изясни различен експерт Шарън Палмър пред изданието " Parade ". Тя означи, че това е потребно, тъй като може да помогне за предотвратяване от диабет вид 2. " Тъй като тялото става по-устойчиво на инсулина, който създава, глюкозата не може да навлезе в клетките толкоз елементарно и това води до повишение на кръвната захар ", добави диетологът. Уточни също, че канелата не би трябвало да се преглежда като чудодейно лекарство за диабет, само че диетата би трябвало да се управлява като цяло. 

Подпомага здравето на червата

Тъй като канелата е противовъзпалителна фалшификация, тя може да помогне за поддържането на здрави вътрешности, като потиска растежа на неприятните бактерии и разрешава на положителните бактерии да процъфтяват. 

Някои изследвания демонстрират, че канелата може да помогне за облекчение на признаците, изпитвани от хора, които страдат от диария заради синдром на раздразнените вътрешности.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР