Канела – не само ароматна подправка, но и безопасна алтернатива

...
Канела – не само ароматна подправка, но и безопасна алтернатива
Коментари Харесай

Осветление на коса с два три тона с помощта на канела

Канела – освен ароматна фалшификация, само че и безвредна опция на оцветителни смеси, които освен ще ви оказват помощ да извършите косите ви по-светли, само че ще станат по-блестящи, меки. И ще миришат необикновено!

1. Правим примес от канела.

В междинна купа смесете чаша еликсир за коса, 3 супени лъжици.
канела и 1/3 чаша мед.

Разбъркайте деликатно съставките с пластмасова или дървена лъжичка, с цел да образувате хомогенна маса. Не използвайте железни принадлежности – може да реагира със сместа.

2. Нанасяме.

Измийте косата си, както нормално, с обичания си шампоан. Когато косата ви изсъхне малко, я разделете на влакна и разрешете с необятен гребен. Нанесете сместа от канела на косата ви, деликатно боядисвате всичките кичури.

Убедете се, че канелата не пада върху кожата на лицето ви. Както знаете, може да провокира леко зачервяване или раздразнение. Не разтривайте сместа в скалпа.

3. Време на деяние.

Поставете шапка или торбичка, обвийте косата си с забрадка. Оставете сместа на главата си за към 30 минути, по-късно свалете кърпата – към този момент не е нужно да затопляте косата си.

Оставете сместа от канела и мед на косата си за 3-4 часа. Колкото по-дълго време седите със сместа, толкоз по-добър ще е резултатът.След 3-4 часа изплакнете с топла вода.

4. Резултат.

Косата ви ще бъде 2 тона по-светла. Колкото по-често изпълнявате тази процедура,
толкова по-ярка ще бъде косата ви. В допълнение, в случай че желаете да осветлите косата не за две, а за три тона едновременно, прибавете не 3, а 4 супени лъжици канела към съставените елементи.

Източник: apetiten.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР