Кане корсо е голяма порода кучета, която е известна със

...
Кане корсо е голяма порода кучета, която е известна със
Коментари Харесай

По колко кученца ражда кане корсо

Кане корсо е огромна порода кучета, която е известна със своите впечатляващи размери и мощ. Тези кучета нормално се употребяват като кучета пазачи или бранители, а също по този начин са ценени поради своя завързан и предан характер. Що се отнася до развъждането, един въпрос, който доста хора имат, е какъв брой кученца може да роди Кане Корсо.

Броят на кученцата, които Кане Корсо може да има в едно кучило, може да варира, само че приблизително Кане Корсо може да роди 6-8 кученца. Не е извънредно обаче Кане Корсо да има до 12 кученца в едно свърталище.

Броят на кученцата, които Кане Корсо има в едно кучило, ще зависи от няколко фактора, в това число размера на кучето, възрастта на кучето и цялостното здравословно положение на кучето.

Също по този начин е значимо да се означи, че размерът на кученцата в кучилото на Кане Корсо може да варира доста. Кане корсо са известни с това, че имат огромни кученца и не е извънредно едно кученце да тежи към 2 кг още първоначално.

Поради това е значимо при развъждане на Кане Корсо да има безвредна и комфортна зона за раждане, а също по този начин е значимо кученцата да получават съответно хранене и грижи през първите няколко седмици от живота си.

В допълнение към броя на кученцата, които може да има Кане Корсо, също е значимо да се вземе поради цялостното здраве на кучето и кученцата.

Кане Корсо нормално са здрави и издръжливи кучета, само че за развъдчиците е значимо да ревизират за постоянно срещани здравословни проблеми при кане корсо като дисплазия на тазобедрената става, сърдечни проблеми и кожни алергии. Освен това за развъдчиците е значимо да подсигуряват, че кученцата получават подобаващи ветеринарни грижи и са в крайник с имунизациите и превантивните си грижи.

 Кане корсо

В умозаключение, Кане Корсо може да роди от 6 до 12 кученца в едно кучило. Размерът на кученцата може да варира доста и за развъдчиците е значимо да обезпечат безвредна и комфортна зона за раждане, както и уместно хранене на кане корсо и грижи през първите няколко седмици от живота на кученцата.

Като подсигуряват, че Кане Корсо са здрави и добре обгрижвани, животновъдите могат да оказват помощ да се подсигурява, че кученцата, които създават, са здрави, щастливи и добре приспособени.

Вижте още:

- Характер на кане корсо;

- Дресура на кане корсо;

- Колко дълго живее кане корсо;

- Обяви и цени за кане корсо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР