Кане корсо е голяма, мускулеста порода кучета, която често се

...
Кане корсо е голяма, мускулеста порода кучета, която често се
Коментари Харесай

С кои животни се разбира кане корсо?

Кане корсо е огромна, мускулеста порода кучета, която постоянно се разказва като уверена, напориста и защитна. Поради техния размер и податливост да бъдат преобладаващи, е значимо притежателите на кане корсо да внимават с кои животни поддържа връзка техният домакински любим.

Като цяло, Кане Корсо се схваща добре с други кучета и домашни любимци, в случай че бъдат въведени вярно и социализирани от ранна възраст. Някои животни обаче може да не са подобаващи за тази порода.

С кои животни се схваща кане корсо?

Кане корсо и други кучета

С подобаваща социализация, Кане Корсо може да се схваща добре с други кучета, изключително в случай че са отгледани дружно. Въпреки това, те могат да покажат доминиране по отношение на други кучета и даже да станат нападателни, в случай че се почувстват застрашени. Тази порода е склонна да бъде по-толерантна към кучета от един и същи пол и може да има повече компликации да се схваща с кучета от противоположния пол.

Кане корсо и котки

Кане Корсо могат да съжителстват с котки, в случай че бъдат въведени вярно и социализирани от ранна възраст. Въпреки това, заради мощния им блян към плячка и склонността към гонене, е значимо да ги наблюдавате към котките и в никакъв случай да не ги оставяте без контрол.

Кане корсо и дребни животни

Кане Корсо имат мощен нагон за плячка, което значи, че могат да видят дребни животни като зайци, катерици и птици като плячка. Това може да докара до нападателно държание на кане корсо, тъй че е значимо да ги наблюдавате към дребни животни и да ги обучавате да ги пренебрегват.

Селскостопански животни и кане корсо

 Селскостопански животни

Кане Корсо в началото са били отглеждани за работа във ферми и доста от тях към момента имат мощен инстинкт за отбрана на добитъка. Те могат да се схващат добре със селскостопански животни като коне, говеда и овце, в случай че бъдат въведени вярно и социализирани от ранна възраст. Те обаче могат да проявят нападателно държание към непознати животни, тъй че е значимо да ги наблюдавате и да ги обучавате да съблюдават границите на добитъка си.

В умозаключение, Кане Корсо може да се схваща с разнообразни животни, в случай че бъдат въведени вярно и социализирани от ранна възраст. Въпреки това е значимо да ги наблюдавате към по-малки животни и непознати животни, както и да ги обучавате да съблюдават границите на добитъка си. Както при всяка порода, значимо е да наблюдавате взаимоотношенията сред кучета и други домашни любимци и в никакъв случай да не ги оставяте без контрол.

Вижте още:

- хранене на кане корсо;

- развъждане на кане корсо;

- дресура и образование на кане корсо;

- какъв брой живее кане корсо;

- разгласи и цени за кане корсо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР