Кане Корсо е едра порода кучета, която няма набръчкана кожа,

...
Кане Корсо е едра порода кучета, която няма набръчкана кожа,
Коментари Харесай

Име за Кане Корсо

Кане Корсо е едра порода кучета, която няма набръчкана кожа, присъща за мастифите. Това куче има огромна, необятна глава, кръгли очи, нито прекомерно огромни, нито прекомерно отдалечени.

История и генезис на Кане Корсо

Кучето Кане Корсо е внушително, наподобява на мастиф, само че няма набръчканата кожа, присъща за други породи мастифи. Кучето е мощно и дейно куче надзирател.

В Средновековието кучетата Кане Корсо са били употребявани за улов на огромен дивеч. След това са били употребявани като пастирски кучета, имайки ролята да охраняват животните за паша. Кане Корсо е извънредно ефикасен охранител както за добитъка, по този начин и за фамилията.

Кучетата Кане Корсо се появяват в Съединени американски щати едвам през 1987 година, когато са докарани в Ню Джърси. С течение на годините известността им нараства, само че тази порода кучета към момента е рядка и не е приета от Американския киноложки клуб.

Външен тип и размери на Кане Корсо

Кучето Кане Корсо е едро куче с огромна глава. Кане Корсо има кръгли очи. Тъмните очи са желани при тази порода, само че цветът на очите подхожда на цвета на козината, от черен до кафяв. Козината на тези кучета е къса и дебела, участва в следните разновидности: черна, черно-червена, кафява, кафява, синя и с бели петна по гърдите, врата, бузите и върховете на пръстите. 

Възрастното куче Кане Корсо има междинна височина на раменете от 64-68 см при мъжките екземпляри и 60-64 см при женските кучета. Телесното тегло е към 45-50 кг при мъжките и 40-45 кг при женските куче.

Характер на Кане Корсо

Кучетата Кане Корсо имат мощна, преобладаваща персона и могат да бъдат нападателни с непознати. Настоятелно се предлага ранна социализация на тези кучета. Тази порода би трябвало да бъде овладяна от опитни притежатели и не се предлага за хора, които не могат да я управляват. Корсо е доста интелигентно куче и лоялно към фамилията си.

Обучение на Кане Корсо

 Как да кръстя Кане Корсо

Кучето Кане Корсо е доста елементарно за образование от хора, които имат опит. Те са интелигентни и енергични кучета, които са щастливи да отговорят на всички условия на стопаните си. Те би трябвало да бъдат дресирани с неотстъпчивост и неизменност, а ранната социализация е безусловно нужна. Възпитан и вярно питомен, Кане Корсо е гальовен и влюбчив колос. Без образование, Кане Корсо има капацитет да стане нападателен и застрашителен звяр, присъщ белег за множеството мастифи. 

Отглеждане на Кане Корсо

Добре подготвеното и общително куче Кане Корсо може да бъде прелестен кучешки сателит. Те са отлични домашни кучета, макар размерите си. Кане Корсо е кротичък и безмълвен, до момента в който не бъде смутен от нежелани непознати. Те са доста положителни кучета пазачи, които обичат фамилията си. Кане Корсо се схваща с децата, които познава, става другарски и предпазен с тях.

Нетренирано и несоциализирано куче Кане Корсо може да бъде мъчно да се управлява. Независимо дали е доста добре подготвено, на кучето не би трябвало да му се разрешава да се разхожда свободно и би трябвало да се държи на каишка, когато е на обществено място. Късата и дебела четина не изисква специфични грижи, с цел да се поддържа чиста и лъскава. Периодичното четкане на тези кучета е задоволително.

Когато сте на път да си вземете подобен гальовен колос, евентуално мислите и за име за Кане Корсо. Ето някои разновидности:

Име за мъжко куче Кане Корсо

- Диего;

- Лука;

- Джовани;

- Джони;

- Андро;

- Джани;

- Франки;

- Тито;

- Ани;

- Бенито;

- Вито;

- Дони;

- Джеронимо.

 Име за Кане Корсо

Имена за женско куче Кане Корсо

- Бела;

- Дона;

- Серена;

- Ария;

- Аура;

- Лаура;

- Бианка;

- Алис;

- Джаз;

- Биби;

- Глория;

- Клара.

Това бяха нашите хрумвания за имена на женско и мъжко куче кане корсо. Ако вие желаете да сте горделив притежател на такова пале, уверете се, че знаете всичко за породата авансово. А ко търсите кученце, вижте тези разгласи и цени за кане корсо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР