Кане Корсо е една от най-впечатляващите породи кучета. Това величествено

...
Кане Корсо е една от най-впечатляващите породи кучета. Това величествено
Коментари Харесай

Грижа за козината на Кане Корсо

Кане Корсо е една от най-впечатляващите породи кучета. Това величествено куче, с мускулестото си тяло и лъскава четина са толкоз внушителни, че надали някой би припарил до дома ви, в случай че знае, че имате Кане Корсо. Името на породата произлиза от латинското " Cohors ", което значи " страж " и " протектор ".

Тази порода е доста умна, само че би трябвало да започнете социализацията и образованието на кучето още от ранна възраст, с цел да си нямате проблеми в бъдеще. Освен това, породата е доста атлетична и се нуждае от доста извършения.

Тези кучета елементарно се привързват към притежателите си, даже и към децата в дома.

Козината на Кане Корсо е къса, само че не е гладка, в противен случай, тя е доста груба и гъста, което пък я прави водоустойчива. Тя може да бъде черна, сива, бежова или даже алена.

Грижа за козината на Кане Корсо

Както стана ясно, Кане Корсо има къса, само че гъста и твърда четина, която сменя два пъти в годината. Ако планирате да го къпете постоянно, би трябвало да го научите, до момента в който е малко.

Водете го в банята всяка седмица, до момента в който е малко кученце, научете го на командата „ Баня ”, тъй че да се научи и да го приема. Може да го „ подкупите ” с лакомство.

Отново, до момента в който е бебе, научете кучето, че би трябвало да бъде ресано. Направете този развой по-приятен като го награждавате с кучешки лакомства.

Докато го решете следете за зачервявания или възпаления по кожата, в носа, устата, очите и по стъпалата. Очите би трябвало да са бистри, без зачервявания. Седмичният „ обзор ” ще ви помогне да хванете в ранен етап възможни болести.

изпускане. Вашият деликатен седмичен изпит ще ви помогне да откриете евентуални здравословни проблеми рано.

Най-добре е да го решете и къпете постоянно, с цел да поддържате красивата му четина. Може да къпете кучето всяка седмица, или един път на всеки 6 до 8 седмици, според от метода му на живот.

Макар че има къса четина, Кане корсо има и подкосъм, който ще пада през цялата година. За да сведе до най-малко това, къпете и решете кучето постоянно. Така хем ще си спестите нервите с космите на всички места, хем ще поддържате козината и кожата му здрави.

 Кане Корсо

Когато го къпете, използвайте специфичен шампоан за кучета. Избягвайте продуктите за хора!

Това са главните грижи за козината на Кане Корсо. Обърнете внимание, че това са едри кучета, които изискват сериозна поддръжка. Ако отглеждате Кане Корсо, би трябвало да сте доста виновни.

В случай че още нямате подобен домакински любим, само че желаете да си вземете, вижте нашите разгласи и цени за Кане Корсо.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР