Кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София е изненада

...
Кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София е изненада
Коментари Харесай

Проф. Лилков: Васил Терзиев е изненада и провокация за 95% от избирателите на ПП-ДБ

Кандидатурата на Васил Терзиев за кмет на София е изненада за десните гласоподаватели. Такава позиция изрази пред Нова ТВ някогашният общински консултант и народен представител проф. Вили Лилков.

„ Васил Терзиев е изненада за над 95% от гласоподавателите на ПП-ДБ и е провокация към тях поради предишното му, както и на неговото семейство. Явно е належащо повече време да навлезе в акцията, приказва несигурно и с непознаване на проблемите на София. “ – уточни проф. Лилков.

Той разяснява и слуховете, че ще се кандидатира за кмет на София.

" Тактиките за локалните избори са доста разнообразни. Приятно е да желаят да съм претендент за кмет, това значи, че позициите ми за София не са останали незабелязани. Никой не е приказвал с мен за публична кандидатура, по-скоро следя протичащото се ", разкри професорът.

По думите му София не разполага с нужния запас да реши дълготрайните проблеми на града.

" През 2025 година изтича срокът на Общия организационен проект на столицата. София се намира в скептичен вид на осъществяването му. Има няколко огромни казуса - Кремиковци продължава да е стагниращ фактор за насърчаване на града, имаме дебалансирано развиване на северната и южната част на града, огромно саниране нее почнало. Жилищният фонд в огромната си част деградира, над 20% от жилищата са необитаеми, проблемите с паркирането и ромските гета не са решени. Много дребна част от промишлените зони са преструктурирани, зелените площи и презастрояването също са неразрешени проблеми. “ – установи той.

„ Столична община няма жилищна политика. Над 181 000 парцели би трябвало да се отчуждят, с цел да се осъществят огромни инфраструктурни планове. " – означи проф. Лилков. Сред тях са и корекциите на речните корита.

" Има потребност от към 35 000 обществени жилища, а сега огромна част от жилищният фонд е разпръснат сред доста квартали и не може да се ръководи. Около половината от сградния фонд е панелен, нужно е огромно саниране. " - акцентира той.

Паметникът на Съветската войска би трябвало да бъде изместен, само че е значимо и какво ще бъде сложено на негово място, сподели още проф. Лилков.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР