Кандидатите за президент на САЩ се готвят за втория първичен

...
Кандидатите за президент на САЩ се готвят за втория първичен
Коментари Харесай

Тръмп отказа да участва и във втория републикански дебат

Кандидатите за президент на Съединени американски щати се готвят за втория примитивен спор на републиканците през 2024 година, като водачът Доналд Тръмп още веднъж сведе събитието до нищожно шоу, откакто отхвърли да взе участие.

Месец откакто се отхвърли от първия спор, дразнейки противниците си с медийна стихия към четвъртото му обвиняване, Тръмп още веднъж се отхвърли, отваряйки пространство за изява на други претенденти, съобщи Агенция Франс Прес.

През август 77-годишният някогашен президент разгласи, че ще пропусне дебатите, базирайки се на голямата си преднина в социологическите изследвания, и вместо това възнамерява да се обърне към някогашни и сегашни членове на профсъюза на автомобилните служащи в Мичиган - историческото сърце на американската автомобилна промишленост и основно полесражение за предизборната акция.

Посещението му идва ден след появяването на Джо Байдън в района " Среден Запад ", където той стана първият настоящ президент на Съединени американски щати, застанал на пикетна линия (пост по време на стачка - бел. ред.), като и двамата съществени претенденти се пробват да се показват като претенденти на американския служащ.

" Знаете ли, те губят доста време с тези нелепи диспути, които никой не гледа ", съобщи Тръмп пред поддръжници на предизборно събитие в Южна Каролина в понеделник, 25 септември. " Последният им спор беше най-ниско оцененият спор в историята. "

Джерард Филити, старши консултант в Lawfare Project, споделя, че тактиката на Тръмп за отстояване на позициите има за цел да изпрати обръщение, че той е " неизбежният " избор за знаменосец на републиканците през 2024 година

" Той няма какво да завоюва от диспути и всичко може да загуби, в случай че се изправи пред въпроси за държанието си в предишното, многочислените обвинявания в закононарушения, които са му повдигнати по отношение на изборите през 2020 година, и даже неналичието на изясненост или поредност по някои въпроси като абортите ", сподели Филити.

Седем претенденти реализираха квалификационните критерии на Националния комитет на Републиканската партия, с цел да се появят на сцената на президентската фондация и институт " Роналд Рейгън " в Сими Вали, Калифорния.

Главният противник на Тръмп, губернаторът на Флорида Рон ДеСантис, ще се изправи против политическия дилетант Вивек Рамасвами, някогашния дипломат на Организация на обединените нации Ники Хейли, вицепрезидента на Тръмп Майк Пенс и основния антагонист на магната, някогашния губернатор на Ню Джърси Крис Кристи.

Сенаторът от Южна Каролина Тим Скот и губернаторът на Северна Дакота Дъг Бъргъм допълват участниците, които ще участват на конфликта, предаван от Fox Business и Univision.

Неоправдано надменност?

Малко под 60% от републиканските гласоподаватели в ново изследване на Ен Би Си споделят, че Тръмп е техният избор в първичните избори, а ДеСантис изостава с 16%. Нито един от останалите претенденти не реализира двуцифрено число.

Филити предизвести, че въпреки отсъствията на Тръмп да не му вредят изключително в първичните избори, те биха могли да навредят на позициите му измежду обичайните републиканци в общите избори.

" Всъщност отводът му може да се схване като неоправдана надменност от доста републиканци, които не са измежду базата му от поддръжници, както и от самостоятелните ", съобщи той.

За ДеСантис демонстрацията съставлява втори късмет да понижи разликата в социологическите изследвания и да притегли донори, макар че добре признатото му показване на първата обиколка в Милуоки предишния месец не съумя да понижи преднината на Тръмп.

Дебатът се организира в миг, когато Хейли, някогашен губернатор на Южна Каролина, както и фигура от администрацията на Тръмп, се радва на своя миг под слънцето.

Последните социологически изследвания демонстрират, че тя евентуално би се показала най-добре от всички претенденти в директен дуел против президента Джо Байдън и ще се стреми да се показа като единствения претендент, кадърен да извоюва Белия дом от демократите.

Преобладаващото мнение от другата страна на пътеката е, че без значение от представянето на претендентите в дебатите, първичните избори на републиканците са завършили.

" Всичко това е за спектакъл и/или с вярата да се направи задоволително положително усещане, с цел да се получи работа в Белия дом на Тръмп или да се подхранват други политически желания ", съобщи предизборният пълководец на демократите Амани Уелс-Ониоха.

" Но тези хора знаят, че никой от тях няма да стане президент в този миг ", добави тя, представена от БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР