Кандидатите за кметове на община Марица“ и на с. Бенковски

...
Кандидатите за кметове на община Марица“ и на с. Бенковски
Коментари Харесай

Нов пенсионерски клуб и красива детска площадка радват...

Кандидатите за кметове на община „ Марица “ и на с. Бенковски от коалиция ГЕРБ-Обединени земеделци Димитър Иванов и Иванка Пачева гостуваха на тържеството във връзка откриването на нова детска площадка и пенсионерски клуб в селото.

Възрастните хора, разчувствани чакаха отварянето на новото помещение, в което прекарват огромна част от времето си. И те, и майките на дребни деца в селото, адмирираха претендентите за кметове, за следващите задължения, поети и изпълнени в предходния им мандат.

Лентата на площадката прерязаха гостите Димитър Иванов и Иванка Пачева и зам.-кметът на община „ Марица “ Гергана Титюкова.

Площадката е построена със средства на Министерство на околната среда и водите, извоювани посредством Предприятието за ръководство на дейностите по запазване на околната среда (ПУДООС) в състезанието „ Обичам природата - и аз вземам участие – 2019 година ”.

За плана кметството е получило съвсем 9333 лв., като лимита на финансирането по програмата е 10 000 лева

С парите са реновирани алеите на парка и са купени уреди за площадката, измежду които люлки, скамейка, беседка, везна и пясъчник. До една от алеите е сложена и дребна дървена къщичка-библиотека, в която всеки може да вземе или да остави книга за прочит. Със извоюваните средства от програмата ще бъде горист парка, а до дни ще се засее райграс и ще се засадят 5 дървета.

„ Всичко това се случва с помощта на досегашния кмет на с. Бенковски и претендент за идващ мандат Иванка Пачева и на зам.-кмета в община „ Марица “ Гергана Титюкова “, съобщи пред десетките щастливи майки и пенсионери Димитър Иванов.

Той прикани жителите да гласоподават с бюлетина №67 и даде обещание, че паркът ще бъде благоустроен в идващия мандат.

„ Алеята, която сега е чакълирана, ще бъде асфалтирана през пролетта, а поливната система и чешмата на детската площадка ще бъдат подарък от управлението на общината “, означи претендентът за кмет на община „ Марица “.

В седмицата, когато се празнува Международния ден на възрастните хора, бе открит и новия, ярък и комфортен пенсионерски клуб в с. Бенковски.

„ Този клуб е за нашите родители, които са създали задоволително и за България, и за общината, и за с. Бенковски. Това е седмият подред пенсионерски клуб в община „ Марица “, който успяхме да създадем по време на предходните 2 мандата “, сподели претендентът за кмет Димитър Иванов и поздрави доайена на пенсионерите - 106-годишния дядо Георги - специфичен посетител на събитието.

Димитър Иванов изясни, че за идната година е плануван ремонт на покрива на читалището, като старите керемиди ще бъдат дарени на църквата, която има потребност от тях.

„ Днес е празник, тъй като откриваме Пенсионерски клуб, в който нашите родители ще прекарват огромна част от времето си. Днес прерязахме лентата и на нова детска площадка, за която желая откровено да благодаря на майките в селото. Те бяха мотора на обновяването на целия парк и построяването на оборудването за децата “, означи претендентът за кмет на с. Бенковски Иванка Пачева и подкани пенсионерите да покажат кулинарните си умения в новия клуб.

Общинската администрация пък направи още един подарък за помещението, в което възрастните хора се срещат с другари и се развличат - столове и маси, кафе машина, ледник и тв приемник с голям екран, на който да гледат обичаните си сериали.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР