Кандидатите за европейските избори се изправят един срещу друг в

...
Кандидатите за европейските избори се изправят един срещу друг в
Коментари Харесай

Водещите кандидати за председател на ЕК се изправят един срещу друг в пряк сблъсък

Кандидатите за европейските избори се изправят един против различен в директен ефирен конфликт, написа френската редакция на  Euronews.

Петима претенденти ще показват концепциите си за бъдещето на Европейския съюз в последния конфликт преди гласоподавателите да отидат до урните на 6-9 юни.

Водещите претенденти, които се борят за поста ръководител на Европейската комисия, ще обиден основни въпроси, в това число миграцията, климата, защитата и стопанската система, в спор, проведен от Европейския съюз за радио и телевизия (EBU).

Политическият " конфликт " стартира в 16.00 ч., като към 900 души са се събрали в емблематичния полукръг на Европейския парламент в Брюксел. За първи път гласоподаватели от столиците на Европейски Съюз ще зададат непосредствено въпросите си към претендентите.

Фон дер Лайен се изправи против всички претенденти за Европейска комисия в спор

Преди дебата бяха отправени и рецензии от страна на евродепутатите. " Крайнодясната партия Идентичност и народна власт (ID) и сепаратисткият Европейски свободен алианс (EFA) настояват, че съзнателно не са позволени от уредниците на дебата ", писа ден по-рано европейската медия.

" Огромна политическа неточност ", по този начин водещият претендент на Европейския свободен алианс дефинира изключването им от дебата

Каталунският самостоятелен народен представител Раул Ромева, някогашен евродепутат, наказан на 12 години затвор през 2019 година по обвинявания в подстрекаване към протест, само че опрощение от испанския министър-председател Педро Санчес през 2021 година, е декларирал пред Euronews: " Това отслабва доверието в европейските институции във връзка с демокрацията. Факт е, че има доста гласове, които са били изключени от дебата ".

Европейският съюз за радио и телевизия (EBU) съобщи, че единствено парламентарни групи, издигнали водещ претендент на изборите през юни, могат да вземат присъединяване в дебата.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР