Кандидатите на БСП за народни представители в 28 МИР-Търговище, председателят

...
Кандидатите на БСП за народни представители в 28 МИР-Търговище, председателят
Коментари Харесай

Йорданка Георгиева: Памет е нужна – да не допускаме да подменят историята ни


Кандидатите на Българска социалистическа партия за народни представители в 28 МИР-Търговище, ръководителят на БАС-Търговище Костадинка Христова и представители от други патриотични организации означиха 79-та годишнина от успеха над хитлерофашизма като сервираха цветя пред паметната плоча в центъра на града и уважиха паметта на починалите воини.
В днешно време все по-слабото ни историческо знание стартира да се обрисува като национална линия. Новите политици- " спасители " на българската сцена наподобява бързо не помнят уроците, които историята ни дава. Ако въобще в миналото са съумели да ги научат. Опитват се да създадат по този начин, че младите генерации да не помнят или даже в никакъв случай да не научат за потвърдени обстоятелства, изстрадани истини, белязани с кръвта на стотици хиляди жертви на фашизма. 
Скритите международни кукловоди, наподобява желаят да забравим кои сме и какво сме претърпели, тъй като въпросът за паметта опира до забравата на същността ни. Използват се операции и неистини, в това число за ролята на антифашистката опозиция. Скриват се и се отхвърлят обстоятелствата за разстрелите без съд и присъда, преиначава се историята, за да загубим идентичността си.
 И тези процеси текат на фона на новозараждащите се в съвремието профашистки настроения. Но ние - социалистите сме тук и помним, и ще продължаваме да вършим всичко в името на това паметта да бъде съхранена и за идните генерации! Нищо не е и няма да бъде забравено! Няма да допуснем в никакъв случай повече фашизъм! 
 И България и Европа би трябвало да помнят, че Европа нямаше да я има и да бъде това през днешния ден - през днешния ден нямаше да се чества Денят на Европа, в случай че на 9 май 1945г не бе развято аленото знаме над Райхстага в Деня на успеха!, съобщи пред присъстващите лидерът на листата и народен представител в 49-то Народно събрание 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР