Кандидатът за столичен кмет Мая Манолова и настоящият градоначалник Йорданка

...
Кандидатът за столичен кмет Мая Манолова и настоящият градоначалник Йорданка
Коментари Харесай

Първи сблъсък Манолова-Фандъкова за софийския боклук

Кандидатът за столичен кмет Мая Манолова и актуалният градоначалник Йорданка Фандъкова размениха задочно остри реплики за столичния отпадък, съобщи кореспондент на БГНЕС.

По-рано през днешния ден Манолова попита посредством медиите Фандъкова за какво процедурата за разчистване на София, за избор на сметопочистващи компании, се организира в този момент, една година по-рано преди да изтече договорът на към този момент наетите компании и какво се случва с обещанието да има общинско дружество, което да поддържа чистотата в града.

„ Няма пояснение за какво откакто договорите на сметопочистващите компании изтичат след една година през август идната година, поръчката се прави в този момент. Това е поръчка за близо половин милиард лв., за 5 години, което ще трансферира и мандата на идващия кмет “, уточни Манолова.

„ Наистина нямам пояснение за какво това се прави в този момент. Също по този начин е и притеснително, че едно от значимите обещания дадени на старта на предния мандат – да бъде основано и нормализирано общинско сдружение, което да се грижи за чистотата не беше изпълнено. Имам своите догатки, само че отговорът би трябвало да го даде този, който е разкрил процедурата, а точно столичния кмет госпожа Фандъкова ”, сподели кандидатката за кмет на София.

Действащата кметица отговори на поставените въпроси за почистването пред телевизия „ Европа “.

“Мисля, че госпожа Манолова като правист знае чудесно, че когато става въпрос за социална поръчка, тя изисква дълъг интервал на реализация. По никакъв метод няма да направя София и почистването на града пленник на изборите. Предишния път, когато правихме такава процедура, тя търпя една година. Договорите за разчистване, първите от тях, изтичат на 1 юни. Сама разбирате, че няма по какъв начин да чакаме изборите да приключат и по-късно да създадем в действителност София пленник и да я сложим под риск от рецесията с отпадъците. София е виждала такива рецесии. Ние сме се борили с такива. Днес имаме най-модерният цех за боклуци в района, който ни разрешава да депонираме единствено 15 % от отпадъците на града. Започнахме от депониране на 100%. Това е огромен екологичен план ”, разяснява Йорданка Фандъкова.

Тя добави, че това, на което се залага, са оптимални условия за възстановяване на изискванията с възстановяване на условия за оптимален екологичен стандарт на камионите.

Фандъкова даде обещание, когато Манолова разгласи своите хрумвания и планове да разясня всички тях. “Засега поръчките, които слушам освен от нея, само че и от останалите претенденти за цели стратегии, не виждам нищо, което да е по-различно от това, което ние към този момент вършим и сме подготвени с съответни планове да представим пред хората ”, добави още актуалният кмет на столицата. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР