Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков отбеляза Деня на българския

...
Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков отбеляза Деня на българския
Коментари Харесай

Проф. Анастас Герджиков: Наш дълг е да задържим медицинските специалисти в България

Кандидатът за президент проф. Анастас Герджиков означи Деня на българския доктор с полемика с медици и шефове на лечебни заведения в София за проблемите пред здравната ни система и потребността от съответни благоприятни условия за развиване на медицинските експерти.



“Недостигът на фрагменти е един от най-големите проблеми, пред които сме изправени. Ежегодно доста експерти от сферата избират да изоставен България в търсене на по-добри условия”, сподели претендентът за президент проф. Герджиков и добави: “Дефицитът на фрагменти и мотивация се отразява стресово на работещите експерти, изключително в днешните времена на пандемия. ”

Възможностите за професионално развиване - от придобиване на компетентност, през спомагателни специализации до опциите за развиване на научна активност и основаване на нововъведения в медицината, дружно с достойното възнаграждение на всички в системата, се обрисуваха като съществени фактори, които биха подсигурили, че българското опазване на здравето няма да продължи своето закъснение от европейските стандарти.



COVID-19 рецесията, ограниченията за справяне с пандемията и следствията от нея за сектора бяха други от основните тематики при диалога с лекарите. „ Управлението на рецесията през последните месеци остави медиците сами да понасят голямата тежест на следващата вълна на вируса “, споделиха мнението си част от присъстващите.

Проф. Анастас Герджиков изрази своето разбиране, че проблемите на лекарския отрасъл би трябвало да са фокус в дневния ред на политиците и сподели: “Ангажирам се да изведа подобряването на изискванията в областта на опазването на здравето като дълготраен приоритет. Нека хората, положили Хипократова клетва, да усещат заслуженото почитание както от политиците, по този начин и от общество, на което служат.”.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР