Кандидатът за президент на Република Северна Македония Стево Пендаровски подчерта

...
Кандидатът за президент на Република Северна Македония Стево Пендаровски подчерта
Коментари Харесай

Стево Пендаровски ще оправя безработицата както у нас


Кандидатът за президент на Република Северна Македония Стево Пендаровски акцентира пред жители в Берово, че политиката на настоящето държавно управление е да отвори вратите на Европа вместо тунела, в който страната е била преди.

„ Правителството трябваше да взима сложни решения и да прави взаимни отстъпки, с цел да отвори вратите към Европа. Бяхме в тунел и се върнахме 30 години обратно. Появи се едно потомство политици, които взеха решение да не слагат проблемите поради известността си. Те стояха безпомощно и не взеха значими решения за излизане от балканската изолираност. Обърнахме нова страница на помиряване взехме решение, че няма да вървим напред, в случай че не бъде реализиран консенсус за отварянето на вратите за Европа ”, сподели Пендаровски, съобщи БГНЕС.

Той загатна горещия проблем с имиграцията, който ще бъде преодолян след присъединението към Европейския съюз. Като образец за решение на проблемите Пендаровски уточни България, която след влизането си в Европейски Съюз има % от 5.6 безработни.

„ Смятам, че за малко време страната ни, както се случи в Република България, ще понижи безработицата. Това ще стане посредством довеждане докрай на въпросите, свързани с присъединението на НАТО и Европейски Съюз. НАТО подсигурява сигурността на границите и освен в нашата страна. Веднага откакто имаме гаранции тук, отваряме европейските фондове. Ако стартираме договарянията през юни, имаме големи средства в региона на селското стопанство. 120 милиона евро единствено през миналата година в дотация. Ако се превърнем в преговорна страна, ще се усили. Смятам, че няма по-добър вид от този по съображения за сигурност и стопански аргументи ”, добави Пендаровски. 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР