Кандидатът за президент на основната опозиционна партия в Турция призова

...
Кандидатът за президент на основната опозиционна партия в Турция призова
Коментари Харесай

Турски опозиционен кандидат за президент към Ердоган: Да се състезаваме като мъже

Кандидатът за президент на главната опозиционна партия в Турция прикани да бъде пуснат от пандиза претендентът на прокюрдската партия, заяви Ройтерс.

Мухаррем Индже, номиниран от Народнорепубликанската партия /НРП/ да се яви президентските избори на 24 юни, прикани президента Реджеп Тайип Ердоган да освободи някогашния водач на прокюрдската Демократична партия на народите /ДПН/ Селяхаттин Демирташ.

“Не дръжте Демирташ в пандиза. Хайде, дано се състезаваме като мъже”, съобщи Индже пред развяващи флагове поддръжници в родния си град Ялова, където организира първия си протест.

В първото си изявление за задгранична медия, откогато бе номиниран, Демирташ, който е в затвор от година и половина, сподели пред Ройтерс, че е невероятно да има почтени избори в изискванията на наложеното изключително състояние след опита за прелом през юли 2016 година

Ердоган свика предишния месец предварителни парламентарни и президентски избори за 24 юни, повече от година по-рано от плануваното, с цел да може да се възползва от необятните пълномощия, утвърдени на референдум през април 2017 година

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР