Кандидатът за президент на Франция и лидер на националистическата десница

...
Кандидатът за президент на Франция и лидер на националистическата десница
Коментари Харесай

Льо Пен: Крим е руски, не ми пука, че не ме пускат в Киев! Ще извадя Франция от НАТО

Кандидатът за президент на Франция и водач на националистическата десница в страната Марин льо Пен съобщи, че към момента счита Крим за съветски и не съжалява за наложената й възбрана за влизане в Украйна, предава БГНЕС.

" Крим беше украински 26 години, само че по-рано беше част от Русия, и по тази причина хората там взеха решение да се обединят с Русия ", сподели претендентът за президентския пост в изявление за телевизия BFM.

Тя означи, че в този момент не би отишла в Киев, даже и да имаше такава опция. Льо Пен изрази вяра, че след спечелването на президентските избори украинските управляващи ще анулират възбраната й за влизане. " Но не скърбя, че са ме оповестили за личност нон грата. Историята не може да бъде пренаписана ", добави Льо Пен.

В неделя се организира първият тур на президентските избори, съгласно който президентът на страната Еманюел Макрон води в конкуренцията, само че гласовете за него - 27,84%, са с дребна разлика от тези на Льо Пен, 23,15%. Вторият тур на вота ще се организира на 24 април.

Льо Пен призна, че в случай че стане президент на Франция, ще изтегли страната от Северноатлантическия алианс и ще се застъпи за стратегическо доближаване сред НАТО и Русия.

Льо Пен е личност нон грата в Украйна, а Киев и наложи възбрана за влизане в страната поради нейни мнения за референдум в Крим.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР