Кандидатът за президент на БФС Любослав Пенев хвърли един от

...
Кандидатът за президент на БФС Любослав Пенев хвърли един от
Коментари Харесай

Любослав Пенев поиска наблюдател от УЕФА за конгреса на БФС

Кандидатът за президент на БФС Любослав Пенев хвърли един от козовете си в предизборната борба с намерено писмо. То е адресирано до президента на УЕФА Александър Чеферин, министър-председателя Бойко Борисов, спортния министър Красен Кралев и основния прокурор Сотир Цацаров. В него Пенев упреква актуалното управление на БФС, отпред с Борислав Михайлов, в корупционни практики и пазаруване на гласове в предизборната акция. Той също по този начин желае от УЕФА да обезпечи наблюдаващ на конгреса, с цел да се подсигурява бистрота при избора.
Ето и цялостният текст на писмото:

На вниманието на
Г-Н АЛЕКСАНДЪР ЧЕФЕРИН
ПРЕЗИДЕНТ НА УЕФА
ДО:
Г-Н БОЙКО БОРИСОВ
МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н СОТИР ЦАЦАРОВ
ПРОКУРОР НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ
Г-Н КРАСЕН КРАЛЕВ
МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА
ОТ:
Г-Н ЛЮБОСЛАВ ПЕНЕВ
КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ НА БФС

УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРЕЗИДЕНТ НА УЕФА,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛ,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН ПРОКУРОР,
УВАЖАЕМИ ГОСПОДИН МИНИСТЪР НА МЛАДЕЖТА И СПОРТА,
Обръщам се към вас, в качеството ви институции, поддържащи демократичността в страната и в частност " футбола ".
ОТНОСНО: организацията за осъществяване на Конгреса за избор на президент и изпълком на Българския Футболен съюз, който ще се организира на 16.02.2018 година

Темите, с които бих желал да ви срещна са 3:

1. ПРЕДИЗБОРНА КАМПАНИЯ:
От страна на сегашното управление на БФС в навечерието на Конгреса се следят порочни практики, фрапантно нарушаващи правилата на УЕФА и Конституцията на Република България за правова страна, либералност и бистрота.
Социалната мрежа прелива от мнения, че се изправяме против мафия и макар 4-те огромни изследвания (бТВ, Гонг, Гол, Гласувам за България), чийто резултати изрично демонстрираха, че хората към този момент не се интересуват от български футбол и са против Борислав Михайлов (с над 90% против), всички настояват, че изборът ще бъде манипулиран. Нали вашето безучастие автоматизирано трансферира това чувство за неправда към вас, като институции, а и като персони.

Цяла България е потресена от обстоятелството, че с запаси на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ, като се има поради, че бюджетът се образува от средства на УЕФА и на клубовете и би трябвало да се разходва по съответни пера за развиването на играта, се провеждат банкети, пренаситени от ястие и пиянство на алкохол, даже с преспиване в скъпи хотели. Странното е, че на тях НЕ се приказва за футбол и още по-озадачаващо е за какво присъстващите са принуждавани да са без телефони. Това е едно незаконно и цинично разходване на обществени средства.

Другото, което вълнува цялата българска общност е за какво се популяризира информация, че кметове на дребни общини са заплашвани със прекъсване на средства, като се употребяват имената на премиера на страната и на зам.-председателя на политическа партия " ГЕРБ " - господин Цветан Цветанов. От години се знае също и за дейното присъединяване при заканите от страна на член на изпълкома, сериозна фигура в Движение за права и свободи. Интересно е КОЙ политик би си разрешил да заплашва демократичния избор за ръководството на БЪЛГАРСКИЯ ФУТБОЛ. Заплахи и обещания вървят и към притежатели на клубове. Как да вземем за пример ви звучи? Подкрепяш Борислав Михайлов - получаваш влизане на по-високо равнище. Що за метод на работа е това? Нима класиранията не са на база резултати? Нали по този начин се убива футбола, като по този метод губиш доверието на последователите. Или това е политиката на господин Борислав Михайлов, който съобщи пред цяла България: " Мен медиите и последователите не ме интересуват, а единствено делегатите ". Само, че господин Чеферин сподели тъкмо противоположното, че най-важни са почитателите и играчите, което аз твърдо поддържам, тъй като това е вярната позиция на ръководещ. Тази игра е на почитателите.

Носят се също по този начин и съществени изказвания, че се раздават пари, под формата на пазаруване на гласове.
Наблюдаваме и чести прояви на корист с власт към представители на тимове, които очевидно декларират, че са за смяната:
- изключване на детски тимове от турнири;
- насърчаване на футболни деятели, които са в действителен спор на интереси;
- нападателно държание на ръководители в БФС;
- пренасочване на средства от УЕФА към сметки, разнообразни от бенефициента и мн. други
Тази жалка грозна картина по предизборната акция на Борислав Михайлов, наподобяваща хулиганска демонстрация, не подхожда на лицензирана европейска футболна централа.

Според мен, уповавам се и съгласно вас, в избирателен интервал би трябвало да се разискват платформи за рационализация, тактики за внедряване и цели за развиване.

При мен нещата стоят тъкмо по този начин. Обикалям за моя сметка, срещам се с футболните хора, интересувам се от действителните им проблеми. Навсякъде царува незаинтересованост и безнадежност. Всички се оплакват. След диалозите с нас хората се интусиазират, тъй като приказваме за програмата ни, за разрешаване на проблемите им, за развиването на футбола.

2. ОРГАНИЗАЦИЯТА НА КОНГРЕСА. Съществената тематика, с която бих желал да ви срещна:
- Липсата на действителен лист с членовете на БФС - делегати с право на глас: Никой в Република България не разполага със листата на действителните делегати на Конгреса. В качеството ви на лицензодатели бих желал да ви попитам, по какъв начин допускате толкоз фрапантно нарушение на целта на УЕФА " бистрота ". От септември месец 2017г. сме алармирали Министерсвото на спорта, че информацията при тях е подправена и все пак реакция няма. Няколко медии ни сезираха, че са поискали описите и по-късно се стопира да се подвига телефон. При изискване, че БФС е Неправителствена организация с нестопанска цел, за какво си крият членовете? По-долу ще разберете, а и сами се досещате най-вероятно.
- Пак въпрос към ММС: за какво Министерството издава удостоверения за участие, които в действителност са невалидни. Клубът си заплаща членски импорт, взе участие в шампионати, заплаща на представителите на БФС (съдии и делегати), а най-после се оказва, че е под някакво си краткотрайно участие и няма право на глас. КОЙ е страна в страната? Означава ли това, че когато би трябвало да си плащаш си член, а когато би трябвало да гласуваш - не си член.
- На какъв принцип са поканени стотици делегати в един от най-скъпите хотели в София в нощта преди конгреса? Тази покана за всички ли е или за избрани делегати?
- Издаване на подправени пълномощни. Цитирам текст от обществената мрежа: " Аз играех за 4-то дивизионния " Стрела " Вълкосел. Капитанът е действителен и е за Любо. Президентът буквално споделя, че ще фалшифицира подписа на капитана и ще даде гласа за " перукан ", е по този начин работят в БФС. Постоянно получаваме такива сигнали. Има клубове без активност, които са делегати и противоположното. От доста места стига до нас информация за подправени пълномощни.
- Срок за известяван името на делегата. 100% нарушение на правилото за либералност. Изпратиха ИЗБИРАТЕЛНО на клубове уведомления, в които в период до 1 седмица трябваше да напишат името на делегата. Голяма част от клубовете изобщо не знаят. Защо и с каква цел се желаят тези уведомления?
- Липса на бистрота и цялостна безредица на всички равнища в БФС.
а) Никой по никакъв мотив не може да открие чиновник в БФС на стационарен телефон;
б) Голяма част от клубовете даже не знаят дали са членове;
в) Има голяма част от клубовете, които имат активност от доста години, заплащат членски импорт и не са членове.
г)В дневният ред на Конгреса има точка приемане на нови членове. Защо тези клубове нямат право на глас, като по правилник всеки член има право на глас?
На всеки Конгрес се заличават към 120 тима, и се записват нови към 120. Това по какъв начин ви се коства? При налични в 546, това значи, че на всеки 5 конгреса клубовете се подменят.

3. С ЦЕЛ ЧЕСТНИ И ДЕМОКРАТИЧНИ ИЗБОРИ цяла България чака от вас да съдействате за провеждането на един транспарантен и либерален Конгрес, отговарящ на европейска страна.
- Да осигурите наблюдаващ за следене на процесите и уповавам се за предварителна защита на манипулирането на вота.
- Кандидатите да имат право да поканят екип до избрана численост, само че не по-малка от броя на членовете в Изпълкома. Познавайки хората и арогантността, която показват, чакам до Конгреса да не бъдат позволени хора от щаба ми.
- Да се реализира надзор на делегатите по клубове.
- Всеки претендент да има членове във всички комисии.
- Да се гласоподава с една обща (интегрална бюлетина).
- Бюлетините да се пускат в една урна.
- Преди да се влезе да се гласоподава да се оставят телефоните отвън тъмната стаичка за гласоподаване.

УВАЖАЕМИ ГОСПОДА,
Адресирам писмото си:

- До Министър-председателя, с вярата, че ще обърне съществено внимание, тъй като става въпрос за интереса на голяма част от българското общество и всичко, разказано нагоре, се случва в ръководената от него страна. Обикалям страната, срещам се с доста хора, всички са за смяната.

- До Прокурора: с цел да вземе незабавни ограничения по сигналите и да дефинира съответни правила по реализирането на почтен Конгрес. Очаквам страната в най-кратки периоди да дефинира наблюдаващи, които да подсигуряват на претендентите равни условия.

- До Министъра на младежта и спорта: в качеството Ви на лицензодател е извънредно време да се самосезирате по отношение на работата в БФС. Най-малкото осигурете КОРЕКТЕН СПИСЪК с клубовете и спрете своеволията на преставителите на БФС. Да не приказваме за типа на предизборната акция. На Ваше място бих преразгледал и лиценза при този метод на работа.

- До президента на УЕФА, по отношение на Ваше изявление, че не желаете футболът да се обвързва с политици и корупция, откровено се надявам на база изложеното нагоре да се самосезирате и да вземете незабавни ограничения по повод ръководството на БФС, като първоначално осигурите Ваш представител за наблюдаващ на провеждането на Конгреса.

Гарантирам ви, че няма да спра дотук и в случай че се наложи ще осведомявам други интернационалните проверяващи организации и медии по света, заинтригувани от анархията, която царува в българския футбол. Аз имам едно име, потвърдено в годините, и няма да разреша да се подиграват с мен група хора без морал, които Вие сте овластили.

Искрено се надявам в качеството ви на институции да спрете арогантното държание на сегашното управление на БФС и да съдействате за организирането на един транспарантен и почтен избор за ръководството на футбола в България и да отговорите на упованията на обществото.

Оставам в очакване, Любослав Пенев
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР