Kандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов започна

...
Kандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов започна
Коментари Харесай

Бербатов: Докато не се проведе конгрес по правилен и честен начин, отказване няма

Kандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов стартира предизборна среща с представилите на клубовете от София и Софийска област, съобщи sportal.bg. Бившият голмайстор на Манчестър Юнайтед и Тотнъм даде ясно да се разбере, че той и неговият екип няма да се откажат, до момента в който не се организира почтен конгрес.

Бербатов показа, че приоритет №1 в неговата стратегия, с която среща всички клубове по време на срещите в цялата страна, е детско-юношеският футбол.

" Само ние вършим такава обиколка, единствено ние представяме концепциите си. Това е обикновено, когато искаш да бъдеш президент на Българския футболен съюз. Трябва да запознаеш тимовете с програмата си. Позитивизмът е още по-голям. Важното е клубовете да се срещнат детайлно с програмата ни ", стартира Димитър Бербатов.

" След като мина последният конгрес, който приключи неприятно за всички, клубовете видяха, че би трябвало да има по-голям позитивизъм. Доволен съм от нещата, които се получават сега. Представяме си програмата и на самия конгрес се надявам нещата да бъдат нормализирани.
БФС към момента не е изготвил правила. Днес се е събрало бюро, което е взело някакви решения, само че към момента никой не ги знае какви са. Никой не ги е оповестил.

За да могат клубовете да излъчат своите делегати, те би трябвало да имат време. За да излъчиш пратеник, би трябвало да свикаш Управителен съвет на клуба, а това лишава време. Защо се прави по този начин?
Можеше да се направи по-назад във времето и да се избегнат сходни врътки. Призовавам министъра на спорта да направи инспекция на БФС, с цел да види дали тези документи - за лъчение на делегати, са подадени в период ", сподели още претендентът за президентския пост в БФС.

" Подписката е в съда, тя беше направена за да се охрани желанието на клубовете, защото БФС използваше напън по избран метод. Те събраха контрадекларации (15-17). Съдията ги е разгледал и е открил, че 2 от тях са нередовни. Ако този конгрес още веднъж бъде изопачен, съдията има право да назначи нов.

Докато не се организира конгрес по верен и почтен метод, отричане няма. Готвим се за всевъзможни разновидности. Учим се от грешките си, надграждаме.
Някои клубове могат да бъдат изключени от Българския футболен съюз, тъй като не са си платили членския импорт. Призовавам ги да го създадат. Всички тези неща се случват небрежно, с цел да се изпусне нещо и някой да има съображение да апелира конгреса.

Винаги съм вярвал в моя екип, тъй като последвам техните познания. Знам, че обществеността е настроена за смяна.
Приоритет №1 е детско-юношеският футбол. Няма да е елементарно, само че съм сигурен, че с концепциите, които имаме, можем да надградим много. Свързали сме се с всички клубове, поканени са ", приключи Димитър Бербатов.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР