Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов представи

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов представи
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: Каузата е голяма

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов показа дружно със Стилиян Петров и Мартин Петров членовете на Изпълкома, с които желаят те да работят, в случай че бъдат определени на Конгреса на 15 март за ново управление на футболната ни централа.

Освен Бербатов, Стилиян и Мартин в оферти Изпълком влизат Ясна Ставрева, Петър Хубчев, Христо Борисов, Атанас Пеканов, Пламен Марков, Георги Владов, проф. Георги Попов, Дарин Маджаров, Петър Ганев, Велизар Величков и кметовете на Пловдив и Благоевград - Костадин Димитров и Методи Байкушев.

" Това са хората, които ние избрахме в Изпълкома на БФС, в случай че клубовете ни дадат това право на Конгреса. Това е екипът, с който ние мислим да управляваме българския футбол след толкоз години на застой. Не е правено да се показа Изпълком по подобен метод ", сподели Бербатов.

" Нямам никакви терзания по отношение на Изпълкома. Държавата би трябвало да е сътрудник на БФС, с цел да тръгнат нещата по-бързо в вярната посока. "

" Има двама сегашни кметове, тъй като би трябвало да работим доста интензивно с общините. Общините подкрепят по-малките клубове, а в случай че не го вършат, футболът замира и изчезва. Работейки с тези общини, би трябвало да вдигнем приходите на клубовете или да понижим най-малко разноските. Ние демонстрираме на клубовете, че желаеме да работим с общините и кметовете ", добави той.

" Атанас Пеканов е експерт в своето направление. Всяко едно перо, откъдето ние може да вземем финансиране е добре пристигнало. Той е експерт в това, което прави и ще ни е необходим в това направелние. Аз не разбирам в това направление. Ще намираме нужното финансиране. "

" Времената са разнообразни и поради това взех решение да направя тези промени в Изпълкома спрямо предходния показан от мен. Когато си водач, би трябвало да взимаш непопулярни решения. Ние знаем, че тези решения са за положителното без да недооценявам качествата на хората, които са били в предходния Изпълком. Каузата е по-голяма от всички нас. Каузата е за развиването на българския футбол ", добави някогашният футболист на Манчестър Юнайтед.

" На нас ни вършат няколко неща усещане – един от претендентите, съобщи че Зоналните шефове му провеждат срещите с клубовете, това е жестоко нарушаване, употребявайки ресурса на БФС. Той би трябвало да е в отпуск, защото е претендент за президент.

Зоналните им споделят на клубовете какво би трябвало да вършат. Надявам се, че и Михаил Касабов е излязал в отпуск и не употребява ресурските на БФС, с цел да си прави акцията ", съобщи Бербатов по адрес на Гонзо.

" Зоналните ръководителите са тези, които инструктират и всяват боязън в клубовете. Къде е равният старт? Няма го. Ние сме все едно с крачка обратно. Ние се борим и имам вяра, че ще спечелим. Присъствието на медиите би трябвало да е вътре в Конгреса. Когато всичко е по верния метод, ти нямаш моралното право да кажеш, че ще обжалваш. Вие би трябвало да отрязвате цялото нещо. Аз ще упорствам за това. Надявам се, че и вие ще настоявате за това ваше право ", безапелационен бе Бербатов.

" 15-и идва, ние сме готови. Имаме опита към този момент. Надяваме се на най-хубавото. Подготвяме се и за най-лошото. Готови сме Конгресът да бъде извършен по верния метод. Аз имам вяра в нашата победа – побеждаваме, тъй като клубовете са решили.

Уставът споделя, че решенията влизат незабвно в действие. Това значи, че новоизбраният президент и екипът му би трябвало да заемат мястото в Бояна в понеделник от 18 март. Решенията влизат в действие неотложно. Толкова е обикновено. При провеждането на почтен Конгрес, който да завоюва на 18 се явява горе, с цел да стартира да работи и да му се даде достъпа. На 18 сутринта вие би трябвало да се горе на Бояна. Трябва да има тази бистрота. Има тъничък миг, че някой от претендентите са на работа в БФС. Те ще влязат без проблеми. Михаил Касабов, в случай че не завоюва, би трябвало да позволи на новия президент да влезе да работи ", добави той.

" Ако медиите са вътре, Конгресът ще се организира по верния метод. Не мисля, че желаеме доста. Аз съм доста горделив от това, което направихме през тези три години. Каквото и да стане, всеки от нас ще върви с високо вдигната глава. Не мисля, че има от какво да се срамим. Направихме всичко по разпоредбите ", безапелационен бе Бербатов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР