Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов

...
Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов
Коментари Харесай

Димитър Бербатов: Мнението на хората, които се занимават с клубовете е най-важно

Кандидатът за президент на Българския футболен съюз (БФС) Димитър Бербатов посети Русе, където дружно с неговия екип организираха среща с представители на футболните клубове от района.

На събитието участваха още Мартин Петров, Петър Величков и Боби Станков.

" Надявам се всички претенденти за президент на БФС, да обикалят и да се срещат с представители на футболните клубове по места - да показват програмата си, да чуят мнението на хората. Ние вършим това за трети път, тъй като мнението на хората, които се занимават с клубовете е най-важно. Ако на конгреса на БФС на 15 март се избира по неизменност, то нямам подозрение, че ще спечелим безапелационно ", съобщи Димитър Бербатов.

Петров добави, че сходни срещи ще са честа процедура и при избиране на техния екип отпред на футболната централа. Кандидатът за президент на БФС показа своята стратегия. Според нея президентът на БФС би трябвало да е с най-много 3 мандата по 4 години, а в изпълнителния комитет не би трябвало да има клубни президенти. Приоритет на БФС би трябвало да е детско-юношеския и аматьорския футбол, националните тимове, съдийството.



Професионалният футбол би трябвало да се ръководи от Професионалната футболна лига. Програмата на Бербатов и неговия екип оферират още бонусна система за потребление на български футболисти до 21 година За чужденците - ще се дава опция да се употребяват до трима отвън Европейски Съюз, а за всеки идващ - клубът ще заплаща такса " Лукс ". Парите от нея ще бъдат разходвани за детско - юношеския и аматьорския футбол.

Възможности за финансиране има доста и от европрограми. Заедно с всички клубове ще се разиска опция за нов формат на шампионата, както в професионалната му част, по този начин и при дилетантите, и в шампионата за Купата на България.

" Треньорите образоват децата ни. Затова е значимо и тяхното образованието, това на треньорите. Ще работим в тази посока, това да е ясно написано, със съответните методики ", разяснява още Бербатов.

Представителите на русенски клубове акцентираха проблеми с компенсацията за школите, които основават гении, доразвити и употребявани по-късно от по-големи тимове. За задачата бе конкретизирано, че ще има отдел, който да дава отговор единствено за тази част и за прехвърлянията на футболисти.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР