Кандидатът за президент Боян Расате беше задържан по обвинение за

...
Кандидатът за президент Боян Расате беше задържан по обвинение за
Коментари Харесай

Боян Расате беше задържан след участие по БНТ и неуспешно търсене от прокуратурата

Кандидатът за президент Боян Расате беше арестуван по обвиняване за нападението през уикенда над общностния ЛГБТИ център в София. След като по-рано денем с цел да му връчи обвинителния акт, той се появи в предизборно присъединяване по Българска национална телевизия, след което беше задържан от полицията.

Вчера, 1 октомври, основният прокурор Иван Гешев изиска имунитета на Расате, а малко по-късно Централната изборна комисия (ЦИК) единомислещо утвърди настояването. От прокуратурата прецизираха още, че към момента не се знае каква мярка за неотклонение ще му бъде наложена.

Днес от държавното обвиняване оповестиха, че не могат да открият Расате на адреса, който населява, както и на други места, за които се знае, че посещава. Тази вечер обаче той се появи в дебат по Българската национална телевизия. Веднага по-късно той беше арестуван пред постройката на публичната медия и отведен в Първо районно ръководство, с цел да му бъде повдигнато обвиняване.

и още десетина души нахлуват в центъра, до момента в който там тече събитие. Те изпотрошават имуществото, а Расате удря в лицето едно момиче. Полицията идва малко след напускането на групата. До момента за случая няма арестувани.

Нападението беше наказано остро от посланиците на 11 страни в България (Съединените американски щати, Австралия, Белгия, Дания, Испания, Канада, Нидерландия, Обединеното кралство, Португалия, Република Ирландия и Франция). Част от тях посетиха центъра в символ за взаимност.

Във вторник комисарят Дуня Миятович също осъди нападението и прикани управляващите за бързо следствие. В България
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР