Кандидатът за премиер на Продължаваме промяната Николай Денков върна неизпълнен

...
Кандидатът за премиер на Продължаваме промяната Николай Денков върна неизпълнен
Коментари Харесай

ДЕНЯТ В НЯКОЛКО РЕДА: мандат върнат, Гергов - обслужен

Кандидатът за министър председател на " Продължаваме промяната " Николай Денков върна несбъднат втория мандат за сформиране на държавно управление. Президентът Румен Радев посочи, че единственият метод да се сформира държавно управление в третия мандат, е в случай че се реализира договореност сред ГЕРБ и " Продължаваме промяната ". Подобна концепция през вчерашния ден бе стартирана от съпредседателя на " Демократична България " Христо Иванов. Радев сподели, че точно това би желал да разиска с " Продължаваме промяната " през днешния ден.

Общинските съветници от ГЕРБ и Българска социалистическа партия в Пловдия за втори следващ път провалиха изключителната сесия, на която трябваше да сложат спирачка пред опитите на предприемача Георги Гергов да " приватизира " Пловдивския панаир. След което от ГЕРБ, в лицето на локалния водач на партията на Бойко Борисов - Иван Тотев, както и на нейния кмет Здравко Димитров, пробваха да обяснят по какъв начин всичко било наред и трансферираха виновността другиму.

Конституционният съд (КС) образува дело по настояването на 50 депутати на Българска социалистическа партия и " Възраждане " да бъдат оповестени за противоречащи на главния закон на решенията на Народното събрание, с които Министерският съвет бе длъжен да изпрати военна помощ на Украйна.

Привърженици на крайнодесния някогашен президент Жаир Болсонаро нахлуха през вчерашния ден в постройките на бразилския Национален конгрес, Върховния федерален съд и президентския замък " Планалто ", оповестиха международните организации. Подобно на щурма на американския Капитолий на 6 януари 2021 година няколко хиляди последователи на Болсонаро нахлуха в трите здания единствено седмица след встъпването в служба на новия бразилски президент от левицата Луиз Инасио Лула да Силва.

Обединеното кралство обмисля да достави на Украйна английски танкове, с цел да се бори с съветските нахлуващи сили, съобщи " Скай Нюз ", цитирайки западни източници. Дискусиите се водят " от няколко седмици " по отношение на доставката на бойни танкове Challenger 2. Подобен ход би отбелязал забележителна стъпка в поддръжката на Запада за Украйна и би могъл да подтикне други съдружници в НАТО, по-специално Германия, да последват образеца.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР