Кандидатът за премиер на Има такъв народ Пламен Николов подаде

...
Коментари Харесай

Какво се случи през седмицата

Кандидатът за министър председател на " ИТН " Пламен Николов подаде декларация в Народното събрание, с която отдръпна кандидатурата си " по персонални аргументи ". Преди това водачът на партията Слави Трифонов анонсира отдръпването на кабинета и съобщи, че Има Такъв Народ няма да поддържа кабинет, препоръчан от някоя от другите парламентарни партии. Това значи, че страната върви към нови предварителни парламентарни избори.

Болници са санкционирани с 4.4. млн. лева поради източване на здравната каса. Според доклада на НЗОК, излязъл в понеделник, най-честите нарушавания, за които са санкционирани болничните заведения, са неспазени критерии за изписване и банкет на пациенти, неналичието на пациенти при неочаквана инспекция и повторни хоспитализации.

След среща с министъра на културата Велислав Минеков съветът на шефовете на НДК подава своите оставки . Неофициално стана известно, че повода са неприятните финансови резултати на сдружението.

ДНСК изиска кметът на Царево да спре да издава строителни разрешителни в Синеморец. Според ДНСК мярката се постанова, с цел да се реши какво да прави с тръбата, която излива отпадъчни води в залива и която е оповестена за противозаконна още през 2008 година Забрана за строителство може да се издава за период до две години.
Председателят на Българската стопанска камара, основател и изпълнителен шеф на " Дарик радио ", Радосвет Радев си отиде ненадейно на 61-годишна възраст. На поклонението в столичния храм " Св. София " в сряда пристигнаха стотици сътрудници, другари, общественици и политици, с цел да се простят с него.
Свят

Сенатът на Съединени американски щати утвърди инфраструктурния пакет за 1 трлн. $ и бюджетния проект за 3.5 трлн. $ на президента Джо Байдън. Докато първото законодателство получи двупартийна поддръжка, второто среща опозицията на републиканците. Инфраструктурният пакет планува вложения в пътища, мостове, летища и други планове, а бюджетният проект включва универсално предучилищно образование, налично жилищно настаняване и " зелени " технологии в битката с климатичните промени. Сега следва гласуването на предложенията в Камарата на представителите. Демократите желаят да ги прокарат през идващите няколко месеца, защото се притесняват, че могат да изгубят контрола си в двете камари на Конгреса след частичните избори през 2022 година
Гръцкият министър председател Мицотакис се извини за несполучливите опити да се овладеят пожарите в страната, принудили хиляди хора да се изтеглят Фотограф: Reuters
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР