Кандидатът за председател на НС Кристиан Вигенин дръпна трогателна реч

...
Кандидатът за председател на НС Кристиан Вигенин дръпна трогателна реч
Коментари Харесай

Вигенин се изкарва жертва, поемал риск с кандидатурата си за парламентарен шеф

Кандидатът за ръководител на Народно събрание Кристиан Вигенин дръпна трогателна тирада и съвсем разплака депутатите в пленарната зала. От трибуната той се изкара жертва, тъй като поемал риск, тъй като за него можело да гласоподават от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. " В първия ден ни плашеха, че ще ни гонят с тояги и предизвиквахме ненавист. Сега към този момент ни се подиграват в обществените мрежи. Дори когато си съпротива, при работещ парламент, можеш да покажеш своето лице ", съобщи Вигенин. 

" Блокажът от първия ден работи за тези, които желаят да покажат, че Народното събрание е непотребна институция. Ние сме на път да убием националното заседание, само че по този метод убиваме и себе си. Хората ще си кажат " защо са ни тези партии? ". Всички 240 депутати сме в кюпа и сега няма значение от коя партия сме. Хората ни мразят  и ни презират. Дали можем да лишим България от милиардите и от това, да приемем съответен бюджет, който да подсигурява по-високи приходи. Ние не сме в нормална среда, а на ниска инфлация. По този метод обаче няма по какъв начин да го създадем. Сигурно в друга обстановка да си ръководител на Народно събрание е огромна чест. От Българска социалистическа партия поехме огромен политически риск да излъчим кандидатура, само че за нас е значимо Народното събрание да работи. Вие ме познавате и знаете, че в сериозни обстановки съм намирал метод Народното събрание да доближи до решения. Това, което мога да ви предложа е ръководителят и заместниците му да работят в консенсус и всеки един да работи интензивно. Председателят е просто един медиатор. Това, което може да направи е всеки един да вижда в залата своите оферти ", сподели още Вигенин. Той помоли да бъде подсилен от всички парламентарни групи, в това число от ГЕРБ-СДС и Движение за права и свободи. 

Десислава Атанасова му отговори, че за ГЕРБ и Движение за права и свободи са дали своят вот 1 млн. души общо: " Ако за вас гласът на 650 000 души (гласовете за ГЕРБ - б. на ред.) е вреда, господин Вигенин, не се тормозете, ние няма да ви изложим на непотребни опасности ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР