Кандидатът за министър-председател Николай Денков върна нереализиран втория мандат мандат

...
Кандидатът за министър-председател Николай Денков върна нереализиран втория мандат мандат
Коментари Харесай

Николай Денков върна нереализиран втория мандат на президента

Кандидатът за министър-председател Николай Денков върна неосъществен втория мандат мандат за сформиране на държавно управление на президента Румен Радев. " За страдание нашия лист с цели и национални задания не получи задоволителна поддръжка. Но, аз съм сигурен, че това изпитание си струваше ", безапелационен беше представителят на Политическа партия.



DarikNews.bg напомня, че откакто от ГЕРБ не съумяха да осъществят първия мандат , а препоръчаният от тях кабинет на проф. Николай Габровски бе отритнат от Народното събрание в края на предходната година, политическата рулетка се завъртя и президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на партия " Продължаваме Промяната ".

" Приемам от името на политическа групировка " Продължаваме Промяната " този втори мандат с ясното схващане, че  задачата е извънредно сложна, доста хора дори споделят, че е невъзможна. Въпреки това, ние сме уверени, че би трябвало да създадем всичко, което е належащо с цел да съставим държавно управление през сегашния интервал ", сподели учен Николай Денков, приемайки втория мандат.  

Преди дни без разисквания депутатите отхвърлиха предлагания от " Продължаваме Промяната " (ПП) план на декларация за установяване на приоритетните национални цели и задания пред 48-ото Народно заседание на България и ограниченията, нужни за тяхното реализиране. По думите на кандидат-премиера акад. Денков с декларацията трябваше да се разбере дали от " Продължаваме промяната " имат поддръжка за сформиране на държавно управление. От Политическа партия обявиха, че в случай че тази декларация не бъде призната от Народното събрание, ще върнат незабавно мандата.

В декларацията се предлагаха четири национални цели: Развитие на конкурентна новаторска икономика; гарантиране на национална сигурност и господство на правото; реализиране на енергийна самостоятелност и стабилно развитие; понижаване на неравенствата и достъп до качествено обучение и опазване на здравето.

Николай Денков благодари на сътрудниците си, че са се присъединили в гласуването  и уточни, че се е видяло, че огромна част от тази зала не е подготвена въобще да влезе в тази полемика - какви да са целите на България в идващите години. 

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР