Кандидатът за кмет на София на Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София

...
Кандидатът за кмет на София на Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София
Коментари Харесай

Сова Харис: Терзиев - 32,9%, Хекимян - 22,9%, Григорова - 20,8%

Кандидатът за кмет на София на " Продължаваме промяната-Демократична България-Спаси София " Васил Терзиев получава 32,9%, издигнатият от ГЕРБ-СДС Антон Хекимян - 22,9%, подкрепената от Българска социалистическа партия Ваня Григорова - 20,8%

Това демонстрира проучване на публичното мнение на социологическа организация " Сова Харис ", поръчано от организация. То е извършено е в интервала 16-20 октомври 2023 година измежду 1000 поданици на Столична община по метода на стандартизираното face-to-face изявление в дома на респондента. Максимална неточност за 50% условен дял при 95% гаранционна възможност: 3,1%.

Кандидатът на " Възраждане " Диян Николов получава 13,1%, издигнатият от коалиция " Синя София " Вили Лилков - 4%, претендентът на " ИТН " Ивайло Вълчев - 3,2%, Виолета Комитова от " Български напредък " - 1,7%.

Седмица преди изборите за локална власт изследването не записва повишен интерес измежду гласоподавателите в София. Само 53,2% от пълнолетните столичани се интересуват от изборите и ги считат за нещо значимо. За 31,8% идният избор не заслужава изключително внимание. По създание, това са хората, които от дълго време са загърбили изборния развой. 15% са тези, които са на път да го създадат, само че към момента имат съмнения.



Заявление, че са сигурни, че ще гласоподават, дават 42% от пълнолетните софиянци. Други 14,4% настояват, че по-скоро ще го създадат. Опитът сочи, че нормално колебаещите се в огромната си част се въздържат от гласоподаване, разясняват от " Сова Харис ". Тези цифри дават съображение да се допусна, че делът на гласуващите в Столична община ще бъде към 45% от имащите право на глас, предвижда организацията.

Известно е, че през последната седмица са вероятни основни разбърквания, защото тогава колебаещите се гласоподаватели оформят своето дефинитивно решение. Затова в проучването е заложен знак, установяващ кой е възможният втори избор на гласоподавателите. Оказа се, че максимален запас има Ваня Григорова – 7,4%, следвана от Антон Хекимян и Вили Лилков – с по 5,4%, на четвърто място е Васил Терзиев с 4,4%, сочи от изследването.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР