Кандидатът за кмет на Бургас Константин Бачийски е подал жалба

...
Кандидатът за кмет на Бургас Константин Бачийски е подал жалба
Коментари Харесай

Константин Бачийски поиска преброяване на гласовете за общински съветници в Бургас

Кандидатът за кмет на Бургас Константин Бачийски е подал тъжба до Административния съд против резултатите от изборите за общински съветници в града. Причината е, че съгласно него има нередности при броенето на бюлетините.

" С жалбата желаеме съдът да позволи назначението на съдебно-техническа експертиза, с която да има отваряне и броене на секциите, защото в доста от секциите, където имахме хора, видяхме, че има нередности ", сподели той пред БНР.

Константин Бачийски е народен представител от " Продължаваме промяната-Демократична България " (ПП-ДБ). На локалните избори в Бургас обединението се яви с обща листа за общински съветници, само че с две разнообразни кандидатури за кмет - Константин Бачийски и Димитър Найденов . Те бяха издигнати от локални обединения. Бачийски взе участие в изборите с партията си " Средна европейска класа " , която завоюва и три места в общинския съвет.

Бачийски счита, че в случай че има наново преброяване на бюлетините, партията може да усили броя на съветниците си. Секциите, за които той желае броене, са 339 . Жалбата към момента не е прегледана в Административния съд.

" Смятаме, че имаме повече гласове. Например, човек, който е дал своя вот, вижда най-после на протокола, че има 0 гласа. Става препирня и се оказва, че имаме 30 гласа ", сподели той.

На 29 октомври се организира първият тур на локалните избори, когато хората гласоподаваха и за общински съветници. По-късно се появиха видеа от някои Секционните изборни комисии, които демонстрират манипулиране на вота.

В София кандидатката за кмет Ваня Григорова , която загуби изборите против претендента на ПП-ДБ , към този момент сподели, че резултатите от изборите на втори тур в столицата. Една от аргументите, които тя уточни, също са сбъркани протоколи.
Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР