Кандидатът за канцлер на Германия от Социалдемократическата партия (СДП) Мартин

...
Кандидатът за канцлер на Германия от Социалдемократическата партия (СДП) Мартин
Коментари Харесай

Шулц иска да няма американско ядрено оръжие на германска територия

Кандидатът за канцлер на Германия от Социалдемократическата партия (СДП) Мартин Шулц изиска от територията на страната да бъде изнесено американското нуклеарно оръжие. Това заявление той направи по време на предизборна среща в град Трир, съобщи БГНЕС.
Според него такива дейности Германия би подхванала, в случай че след изборите за Бундестаг победител стане СДП. " Като федерален канцлер аз ще се разглася за това съхраняваното в Германия атомно оръжие (...) да бъде изнесено ", сподели той.
Както припомня ДПА, съгласно непотвърдени данни във военновъздушната база край Бюхел (провинция Рейнланд-Пфалц) от времето на студената война има до 20 американски нуклеарни бойни глави.
Гласуването за Бундестаг е на 24 септември. Сега Шулц и Ангела Меркел, която е главния кандидат за поста, са на предизборни обиколки из Германия.
През март 2010 година немските депутати гласоподаваха с огромно болшинство мандат за договаряния с Вашингтон за извеждане на американското нуклеарно оръжие от територията на Германия. Тогавашният кабинет обаче разгласи, че няма да подхваща каквито и да са едностранни дейности без да ги съгласува с сътрудниците в НАТО. Планове за атомно разоръжаване бяха вписани и при сключването на съдружния контракт през 2009 година.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР