Кандидатът за генерален директор на БНТ Венелин Петков отказа да

...
Кандидатът за генерален директор на БНТ Венелин Петков отказа да
Коментари Харесай

ПРИТЕСНЕН, ВЕНЕЛИН ПЕТКОВ ОТКАЗВА ДА СЕ СРЕЩНЕ СЪС СЛУЖИТЕЛИ НА БНТ

Кандидатът за общоприет шеф на Българска национална телевизия Венелин Петков отхвърли да се срещне с представители на синдикалните организации в малкия екран. Срещата, която обичайно се организира преди всяко чуване в Съвет за електронни медии, бе неодобрена още от станалата известна като “втори кон ” на провалената коалиция Ирина Величкова и претендента от Кърджали Красимир Ангелов.

В диалог със чиновници на Българска национална телевизия Величкова непосредствено е признала, че не е задоволително готова за подобен диалог и не е сигурна в изявата си. Из коридорите на националната телевизия се шушука, че юристката е обезпокоена от въпросите за присъединяване й в най-скандалната скица в историята на публичната телевизия – сключването на контракта с съветската компания “Видеоинтернешънъл ”.

Притеснен е и считаният за любимец на Румен Радев и Кирил Петков. Венелин Петков е отказал присъединяване в обичайните полемики със чиновниците на малкия екран с аргумента, че ще приказва с тях след състезанието за общоприет шеф. Тонът на диалога е бил подобен, че с думите си Петков е загатнал на синдикалистите, че е сигурен любимец и има намерение да контактува с тях от позиция на силата.

За да затвърди чувството, малко след поканата, отправена към него, в присъдружния уебсайт Медиапул излиза материал, който загатва, че събеседванията със синдикатите се провеждат за да бъде подсилен актуалният общоприет шеф Емил Кошлуков. Аргументът на лагера към Венелин Петков (в който влизат Севда Шишманова, Любомир Аламанов и Генка Шикерова) е слаб, защото сходни събития се провеждат на всеки три години и те са затворени единствено за чиновници на публичната телевизия.

На процедура в полемиките могат да вземат участие само работещи в Българска национална телевизия, а също така – само те могат да гледат представянето на всеки претендент. Целта на дейното мероприятие, проведено с поддръжката на Медиапул обаче е друга – авансово да оправдае отхвърли на присъединяване на Петков и да го отличи от другите претенденти.

Любопитен факт е, че в материала на Медиапул се цитира публикация от различен уебсайт, който пък застава твърдо в поддръжка на малко известната в медийните среди Ирина Величкова. След като някогашният основен юрист на малкия екран е изгонена поради абсурда с “Видеоинтернешънъл ”, тя записва постановка и осъществя дипломния си филм с финансиране точно от Българска национална телевизия.

Величкова има интервал и в юридическия отдел на БНР, откъдето също е изгонена. Източници от “Сан Стефано ” 29 обаче разясняват, че Величкова разчита да стане общоприет шеф, в случай че Венелин Петков не събере задоволително гласове. В същото време обаче е потърсила контакт с лагера на Петков за взаимни дейности против пост в националната телевизия, в случай че той стане шеф. Според осведомени, Величкова е подготвена да изтъргува опцията да стане общоприет шеф против опцията да оглави правната дирекция, която сега се ръководи от Кремена Кадиева.

Третият, отказал среща със синдикатите – Красимир Ангелов, пък се оправал с това, че сега не можел да бие път от Кърджали до София. Служители на Българска национална телевизия се питат – да го чакат ли въобще Съвет за електронни медии на чуване или Ангелов ще събере пари за билет най-малко за срещата с медийния регулатор.

Друга бомба е гръмнала и по време на самите срещи с претендентите. По време на събеседването Сашо Диков е загатнал, че състезанието за общоприет шеф е превдварително решен и е почнал да сипе огън и жупел против Кирил Петков, разяснявайки визитата му в Солун, в компанията на Лена Бориславова. С това, наблюдаващи на събитието разясняват, Диков е направил категоричен намек, че състезанието е организиран в интерес на Венелин Петков.

Анелия Маринова
Източник: afera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР