Кандидатът за депутат от ПП-ДБ Манол Пейков пренарежда листата на

...
Кандидатът за депутат от ПП-ДБ Манол Пейков пренарежда листата на
Коментари Харесай

Само Манол Пейков размества листите от Пловдив, Борисов и Минчев също с огромен брой преференции

Кандидатът за народен представител от ПП-ДБ Манол Пейков пренарежда листата на обединението в Пловдив. Издателят и държавник събира рекордния брой от 4435 преференции, които съставляват или 12.29% от всички бюлетини за ПП-ДБ в 16-и МИР. Така от 7-ми в листата, той става втори.

Освен Пейков, няма други случаи на разбърквания в градските листи на партиите. Бойко Борисов събира големия брой от над 8600 преференции, Никола Минчев - над 4600, само че и двамата влизат в Народното събрание като водачи – първият на листата на ГЕРБ-СДС, а вторият – на ПП-ДБ.

На база обработените данни, към този момент депутатите в идващото Народно заседание от Пловдив ще са следните 12 души:

ГЕРБ-СДС - Бойко Борисов, Радомир Чолаков и Десислава Трифонова, а в случай че водачът на партията се откаже, в 49-ия парламент ще влезе и Стефан Шилев

ПП-ДБ - Никола Минчев, Манол Пейков, Йордан Иванов (събрал малко над 1300 преференции) и Христо Даскалов.

Пловдив в новия парламент ще бъде показан още от Ангел Георгиев и Емил Янков от „ Възраждане ”, Иван Петков от Българска социалистическа партия, Гроздан Караджов от Има Такъв Народ и Танер Али от Движение за права и свободи.

В Пловдив област обичайно Младен Шишков от ГЕРБ – Съюз на демократичните сили пренарежда листата на партията и от четвърти става втори, поради огромния брой преференции и на тези избори – 2876.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР