Кандидатът за депутат от листата на БСП за България във

...
Кандидатът за депутат от листата на БСП за България във
Коментари Харесай

Десислав Тасков се оттегля от листата за депутат на БСП

Кандидатът за народен представител от листата на " Българска социалистическа партия за България " във Варна доктор Десислав Тасков отдръпва кандидатурата си за присъединяване в парламентарните избори за 45-то Народно заседание. Това той направи с декларация до управлението на Българска социалистическа партия, оповестяват от пресцентъра на партията. 

Оттеглянето му става след следствие на Нова телевизия, уличаващо го в злоупотреби за времето, в което Тасков е бил началник на болничното заведение в Каварна. Според данните на малкия екран, още на третия ден от встъпването си в служба Тасков подписва контракт за правни услуги със юрист от Шумен, чиято единствената правна услуга е съглашение с " Енерго-Про "  за разсрочено заплащане на сметка за ток от 60 хиляди лв.. За същия интервал адвокатските му услуги костват на болничното заведение 70 хиляди лв.. Тоест, болничното заведение заплаща 70 хиляди лв., с цел да разсрочи дълг от 60 хиляди. Освен този юрист, шефът Тасков назначава и съветник по публичните поръчки от Варна. За периода на контракта с него, болничното заведение организира две публични поръчки. Консултантът не взима никакво присъединяване в тях и все пак са му заплатени 6 хиляди лв. и бензин за 2 500 лева И още, болницата купува без конкурс здравно облекло за близо 30 хиляди лв.. Оказва се, че като шеф той е раздавал пари на външни, непознати за личния състав на болничното заведение хора. Когато става началник, болничното заведение дължи малко над 100 хиляди, а когато си потегля към този момент са над шестстотин хиляди, се показва в репортажа на Нова. 

" Единственото, в което желая да ви уверя е, че ще диря правата си по правосъден ред, тъй като аз знам истината и знам, че не съм направил нищо, което да ощетява болничното заведение и да облагодетелства мен или който и да е човек към мен. Всичко, което съм правил, е било в полза на лечебното заведение и дръзвам да настоявам, че аз бях индивидът, съдействал за това болничното заведение да не бъде затворена, когато беше оставена без избор поради неуместните решения на управляващите ", споделя Тасков в декларацията до управлението на Българска социалистическа партия.

" Считам обаче, че в тази обстановка единственото вярно решение е да се отдръпва като претендент за депутат от листата на Българска социалистическа партия Варна за парламентарните избори за 45-то Народно заседание, които ще се състоят на 4 април 2021 година. Не бих желал умишлените офанзиви против мен да навредят нито на партията, нито на вас - хората от Българска социалистическа партия Варна, които неуморно се трудите и стремите към смяна и работите почтено и транспарантно. Поднасям своите извинения, в случай че сте се почувствали наранени от тази кална акция против мен и ви убеждавам, че ще направя всичко допустимо да изчистя името си на почитан доктор. А на всички вас поисквам триумф, тъй като вие можете да донесете смяната ", прибавя той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР