Кандидатът за депутат от листата на БСП за България във

Кандидатът за депутат от листата на БСП за България във ...

Десислав Тасков се оттегля от листата за депутат на БСП


Кандидатът за депутат от листата на "БСП за България" във Варна д-р Десислав Тасков оттегля кандидатурата си за участие в парламентарните избори за 45-то Народно събрание. Това той направи с декларация до ръководството на БСП, съобщават от пресцентъра на партията. 

Оттеглянето му става след разследване на Нова телевизия, уличаващо го в злоупотреби за времето, в което Тасков е бил шеф на болницата в Каварна. Според данните на телевизията, още на третия ден от встъпването си в длъжност Тасков сключва договор за правни услуги със адвокат от Шумен, чиято единствената правна услуга е споразумение с "Енерго-Про" за разсрочено плащане на сметка за ток от 60 хиляди лева. За същия период адвокатските му услуги струват на болницата 70 хиляди лева. Тоест, болницата заплаща 70 хиляди лева, за да разсрочи дълг от 60 хиляди. Освен този адвокат, директорът Тасков назначава и консултант по обществените поръчки от Варна. За срока на договора с него, болницата провежда две обществени поръчки. Консултантът не взима никакво участие в тях и въпреки това са му заплатени 6 хиляди лева и бензин за 2 500 лв. И още, болницата купува без конкурс медицинско облекло за близо 30 хиляди лева. Оказва се, че като директор той е раздавал пари на външни, непознати за персонала на болницата хора. Когато става шеф, болницата дължи малко над сто хиляди, а когато си тръгва вече са над шестстотин хиляди, се посочва в репортажа на Нова. 

"Единственото, в което искам да ви уверя е, че ще търся правата си по съдебен ред, защото аз знам истината и знам, че не съм извършил нищо, което да ощетява болницата и да облагодетелства мен или който и да е човек около мен. Всичко, което съм правил, е било в интерес на лечебното заведение и смея да твърдя, че аз бях човекът, допринесъл за това болницата да не бъде затворена, когато беше оставена без избор заради неуместните решения на властите", казва Тасков в декларацията до ръководството на БСП.

"Считам обаче, че в тази ситуация единственото правилно решение е да се оттегля като кандидат за народен представител от листата на БСП Варна за парламентарните избори за 45-то Народно събрание, които ще се състоят на 4 април 2021 година. Не бих искал умишлените атаки срещу мен да навредят нито на партията, нито на вас - хората от БСП Варна, които неуморно се трудите и стремите към промяна и работите честно и прозрачно. Поднасям своите извинения, ако сте се почувствали засегнати от тази кална кампания срещу мен и ви уверявам, че ще направя всичко възможно да изчистя името си на уважаван лекар. А на всички вас пожелавам успех, защото вие можете да донесете промяната", добавя той.

Източник: manager.bg