Кандидатът за депутат от ДБ Мартин Димитров коментира в предаването

...
Кандидатът за депутат от ДБ Мартин Димитров коментира в предаването
Коментари Харесай

Мартин Димитров: Не трябва да позволим на служебния кабинет да управлява и през зимата, представете си какви бели може да направи

Кандидатът за народен представител от Демократична България Мартин Димитров разяснява в предаването „ Алтернатива “ на Калин Манолов путинските марионетки у нас, които са подготвени да си проработят съветски комисионни даже с цената на национално изменничество: „ Това е огромен проблем, с който би трябвало да се оправим. Ако имахме настоящи служби, щеше да има доста хванати лица. Спомням си за две доста знакови истории. При първата имаше гърмежи в Чехия и тогава интернационалната общественост замеси няколко съветски знакови имена. Зададохме въпроса към тогавашния министър председател - за какво няма инспекция против тези лица, след което тя започва. Това демонстрира единствено, че службите знаят, само че си мълчат. Другата показателна история е пътната карта с „ Газпром “. Аз я желаех от българското министерство на енергетиката, от разнообразни министри и от „ Булгартрансгаз “. После незабавно накарах Радан Кънев да я изиска и от еврокомисаря по енергетика. След това настояхме енергийният министър да я потърси посредством „ Булгартрансгаз “ от руснаците. Тя отново не беше дадена, което е доста значим извод – че от Москва не желаят да забележим какво написа в документа “. 

„ В държанието на партия ГЕРБ няма нито една рецензия или забележка към служебния кабинет, от което върша извода, че сред партията и Румен Радев има единодушие за това, което се случва, а до през вчерашния ден бяха сякаш врагове. Този длъжностен кабинет не ни послуша, заради което от Демократична България желаеме оставката на министъра на енергетиката за това, че отхвърли 6 от седемте танкера с газ. Въпреки нашето предизвестие, той потърси договаряния с Москва, каквито нямаше. Имаше единствено изгубено време. Много е значимо служебното държавно управление да знае, че договарянията с Русия са в задънена улицата. Сега би трябвало да договорим задоволително количество газ, каквото има от Азербайджан, посредством полутечен газ и със свободни количества. Тези, които споделят, че няма да има гориво, основават нервност. Т.е., служебният кабинет би трябвало да си признае, че Москва е задънена улица и да се захване с другите възможности “, разяснява Мартин Димитров. 

„ Има огромен проблем с това, че президентът Румен Радев счита, че откакто се види с някакви хора, от „ Лукойл “, примерно, ще се схванат нещо да се случи. И надали не споделя, че поради служебния кабинет се е намалила цената на горивата, което е рисково безумна теза. Спадът се дължи на поевтиняването на петрола. По-големият проблем е, че цените на горивата не са спаднали задоволително и съразмерно по отношение на цената на петрола. Решението не е в срещите на някакви хора, а в работещи регулатори “, безапелационен е макроикономистът. 

„ Служебният министър на енергетиката е комплициран човек и няма концепция какво прави. Затова желаеме и оставката му. Можехме да спечелим от 6-те танкера с полутечен газ, които бяха отказани. Доказахме, че е подправена тезата, че нямаме слотове. Ако на най-високо политическо равнище бяха извършени диалози с Гърция и Турция, слотове незабавно щеше да има. Сегашното държавно управление, за жалост, работи по извънредно погрешен метод против ползите на България. Оставка на длъжностен министър постоянно може да се изиска. В пълномощията на президента стои въпросът за промяната му. Румен Радев също има извънредно неправилни позиции по тези основни тематики. Енергийният министър ще тежи от ден на ден на кабинета. Изборите на 2-ри октомври са извънредно значими, тъй като не можем да си позволим през зимата да ни ръководи служебният кабинет. Представете си тези хора, в още по-сложна конюнктура, какви бели биха могли да създадат. За мен служебното държавно управление направи завой към Русия и гледа към Москва, само че не схваща че светът трагично се промени. Че сходни „ завои “ са рискови и не водят до нищо положително “, сподели още Мартин Димитров. 

„ Изборите са трагично значими, само че има едно задкулисие, което се надява да остави служебния кабинет на власт. Призовавам от ГЕРБ да донесат пътната карта и тогава можем да приказваме. На последните избори социолозите не познаха и не би трябвало да им се предоверяваме. Сегашната обстановка е трагично значима. Вотът е определящ за развиването на България. Искат да ни върнат обратно, само че занапред желая да им кажа, че няма да стане, тъй като след безумната експанзия на Москва против Украйна, хората схванаха полезността на НАТО и на Европейския съюз, че има взаимност, голям пазар, че не сме сами и си оказваме помощ, а в обстановка на потребност ще получим милиарди за развиване, промени, обезщетения и така нататък Искам да кажа на хората, които се пробват в този момент да ни извадят от Европейски Съюз и НАТО, че това няма да стане, тъй като другите си смъкнаха картите. Довчера говореха по какъв начин Путин нямал никакво желание да атакува Украйна, по-късно се говореше за „ специфична интервенция “ и чак в този момент се призна, че е война. Страната ни няма да остане без газ, в случай че някой преднамерено не го направи “, добави Димитров.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР