Кандидатът за депутат Георги Господинов пред избиратели в Раднево:Роден съм,

...
Кандидатът за депутат Георги Господинов пред избиратели в Раднево:Роден съм,
Коментари Харесай

Кандидатите за депутати на БСП от Раднево: За енергийно независима България!

Кандидатът за народен представител Георги Господинов пред гласоподаватели в Раднево:

Роден съм, израснах и сега пребивавам в гр.Раднево. Завършил съм Технически университет, София, компетентност „ Електротехника “.Защитих магистърска степен „ Инженерна сигурност “ в МГУ „ Св. Иван Рилски “ – София, както и втора магистратура „ Технически контрол и употреба на уреди с нараснала заплаха “ - ВТУ „ Тодор Каблешков “ - София. Работя в „ Мини Марица-изток “ ЕАД, рудник „ Трояново-1 “ в отдел „ Здравословни и безвредни условия на труд “, на служба „ Инспектор Технически контрол “.

В „ Мини Марица-изток” ЕАД работя към този момент над 15 години и пребивавам с проблемите на въгледобива и производството на електрическа енергия тук. През годините Българска социалистическа партия е потвърдила, че е единствената партия, която мисли за хората в комплекса и за неговото развиване. Въвеждането на обществената рехабилитационна стратегия за всички служащи на сдружението, нарастването на цената на добиваните от нас въглища, сключването на контракти за доставка на нови роторни багери, са единствено една дребна част от нещата случили се с помощта на водената от Българска социалистическа партия политика.

„ Зелената договорка “ и амбициитe нa Eвpoпeйcĸия cъюз зa дpacтичнo нaмaлявaнe нa eмиcиитe нa пapниĸoви гaзoвe c нaд 55% дo 2030 година пocтaвя България в тpyднo пoлoжeниe. Рестрикциите, които Европейската комисия непрестанно постанова за въглищните централи, без да има ясна и работеща опция, обрисуват проблематично настояще и тъмно бъдеще за минно-енергийния комплекс Марица Изток, за повече от 100 000 българи и техните фамилии, както и за енергийната система на България.

Измисленото в последния миг държавно дружество „ Конверсия на въглищните региони “, което нашите ръководещи включиха в крайния вид на Плана за възобновяване и резистентност, не може по никакъв метод да бъде одобрявано за избавителен вид за близо 7 500 индивида, работещи в „ Мини Марица-изток “ ЕАД. Абсолютно недопустимо е висококвалифицирани минни инженери, електроинженери, IT експерти, жп експерти, инженери по автоматизация, лаборанти и още десетки експерти с богат на практика опит, да бъдат прехвърляни механично в дружество за рекултивация.

Чувствам се подготвен, да вложа цялата си сила, време, благоприятни условия и познания, и дружно с екипа на Коалиция „ Българска социалистическа партия за България “ с №33 да се боря за бъдещето на хората от комплекса „ Марица-изток “, на община Раднево и на енергийно самостоятелна България!

Георги Господинов е на 40 година, фамилен, с едно дете.

Роден е и израснал и сега живе в гр.Раднево. Завършил е Технически университет - София, компетентност „ Електротехника “.Защитил е магистърска степен „ Инженерна сигурност “ в МГУ „ Св. Иван Рилски “ – София, както и втора магистратура „ Технически контрол и употреба на уреди с нараснала заплаха “ - ВТУ „ Тодор Каблешков “ - София. Работи в „ Мини Марица-изток “ ЕАД, рудник „ Трояново-1 “ в отдел „ Здравословни и безвредни условия на труд “ като контрольор по техническия контрол.

Кандидатът за народен представител Георги Василев пред радневци:

Това е най-голямата топлоелектрическа централа в България, стратегически обект с национално значение. Гарант за националната ни сигурност и самостоятелна българска енергетика!

До този миг, нашата централата е вложила близо два милиарда лв. в осъществяване на планове за съкращаване и ограничение на нездравословните излъчвания изпускани в атмосферата. Тук, с изключение на финансови средства, труд и изпитание на хора, са вложени техните ориси и бъдещето на фамилиите им.

Осъществяването на Зеления преход и прекосяването към нисковъглеродна енергетика са вероятни с въвеждане на нови технологии за хващане и предпазване на въглеродните излъчвания, газификация на въглища, потребление на водород и т.н.С тяхното внедряване ще има опция да се открият нови и запазят съществуващите работни места в „ Мини Марица-изток “ ЕАД и централите, които щесе зареждат със личен, български запас. Перспектива има, както и експерти – енергетици и миньори, с които да се осъществят новите планове. Необходимо е политическо решение.

Тук съм израснал. Тук са брачната половинка ми и двете ми деца. Тук е моят живот и тук желая да остана!

Затова влагам себе си, знанията си и опитът, който съм натрупал с годините. За да продължим да имаме самостоятелна българска енергетика!

Георги Василев е на54 години, фамилен с две деца, близнаци, студенти.

Завършил е Технически университет- София, компетентност „ Топлоенергетика “, магистър машинен инженер. Животът, работата, фамилията му са свързани с специалността – 25 години в региона на енергетиката. Професионалната си кариера стартира в Енергоремонт – Гълъбово през 1996г.В момента е началник отдел „ Инвестиции “в Топлоелектрическа централа „ Марица изток 2 “ ЕАД.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР